Dissabte, 27 d'abril de 2024
pressupostos

Els pressupostos del Govern al Pallars preveuen incrementar la inversió un 16% respecte a l'any passat

El tren de la Pobla, Casa Bringué i el reg de la Conca de Tremp, entre les partides més altes de les dos comarques

Tomàs Garcia Espot Pallars | 29 de febrer de 2024 a les 11:00
Les inversions en la línia Lleida-la Pobla ascendeixen fins als 2,5 milions d'euros, sent la partida més destacada a la comarca | TGE
Els nous pressupostos del Govern per al 2024 preveuen invertir 16.141.216 euros al Pallars, un 16% més respecte a l'any passat. Els comptes, fruit de l'acord entre ERC i el PSC, destinaran 7,7 milions al Pallars Jussà 8,4 milions al Pallars Sobirà. Entre les partides més altes hi ha les destinades al tren de la PoblaCasa Bringué de Ginestarre i el reg de la Conca de Tremp.

Així, al Pallars Jussà, les inversions en la línia Lleida-la Pobla ascendeixen fins als 2,5 milions, sent la partida més destacada a la comarca i també de tot el Pallars. En segon lloc, el Govern preveu destinar 1,3 milions d'euros a l'ampliació i modernització del reg de la Conca de Tremp, i fins al 2027 espera invertir-hi fins a 10,8 milions.
 
Mentrestant, el desplegament de la fibra òptica compta un any més amb una partida important, d'1,4 milions, i per a la conservació de carreteres hi ha pressupostat un milió d'euros. Finalment, en matèria d'educació, els comptes destinen 417.614 euros a l'Institut de la Pobla de Segur.

Per la seva banda, al Pallars Sobirà, l'adequació del conjunt Casa Bringué de Ginestarre en alberg de joventut suposarà una inversió d'1,6 milions d'euros. El turisme també rebrà una partida important, d'1,1 milions, per a diverses actuacions a les estacions d'esquí d'Espot i Port Ainé.

En matèria d'infraestructures, la conservació de carreteres compta també amb un milió d'euros, mentre que la millora de la pista de Boet a Alins gairebé 770.000 durant el 2024, i fins a 2,1 milions fins al 2025. La segueix la futura via ciclista entre Sort Rialp, on enguany es destinaran més de 620.000 euros, i fins d'aquí dos anys està previst invertir-hi 4,2 milions. Finalment, els pressupostos també destinen prop de 532.000 euros a la reforma del refugi de les Comes de Rubió, i més de 451.000 euros als serveis comuns de turisme i muntanya.
 
Al conjunt de l'Alt Pirineu i Aran, el projecte de pressupostos preveu invertir 44,5 milions d'euros, una xifra que representa un increment del 5,3% respecte als comptes de l'any passat. Una tercera part de l'import, 14,2 milions d'euros, es destinarà a la conservació i millora de diverses carreteres. A banda, el pressupost preveu 2,7 milions d’euros per continuar desplegant la fibra òptica i 3 milions per a d'altres infraestructures. També destaquen les actuacions ambientals, amb una partida que ha crescut més del 50%.

Amb els romanents d'Infraestructures de Catalunya, que a la vegueria ascendeixen, a 2,5 milions d'euros, es finançaran altres actuacions previstes al Pallars, com ara la rehabilitació del refugi del Pla de la Font (Alt Àneu), i de la Casa del Parc d'Espot. En tota, sumarien una inversió de 813.261 euros.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació