Dissabte, 27 d'abril de 2024
fauna

Retiren els cavalls abandonats de Tor tot i les protestes d'un regidor d'Alins, que diu ser-ne el propietari

L'ajuntament estudia posar els animals a subhasta, mentre que el propietari es considera "víctima d'un robatori" i assegura que emprendrà accions legals

Pallars Digital Tor | 28 de febrer de 2024 a les 12:58
El poble de Tor en una imatge d'arxiu | Turisme Pallars Sobirà
Els 11 cavalls abandonats a la muntanya de Tor ja han estat retirats per l'Ajuntament d'Alins amb l'ajuda dels Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals. Tal com avança Segre i ha confirmat a Pallars Digital l'alcalde Manel Pérez, els animals van ser recollits divendres passat i ara es troben en una ubicació desconeguda del Pallars Sobirà que el consistori ha preferit no fer pública.

 
La mesura s'ha dut a terme malgrat les protestes del suposat propietari, Josep Cases, que alhora és regidor del PSC a l'ajuntament. La polèmica va esclatar el passat mes de desembre, quan arran de diverses denúncies dels veïns de Tor i del partit Pacma, l'Ajuntament d'Alins va publicar un edicte on instava el propietari a retirar els cavalls en un període de 10 dies.
 
El 29 de desembre, els Agents Rurals van acudir a la muntanya, on van trobar els cavalls (i també gossos) abandonats però en bon estat i amb aliments disponibles. Ara bé, segons el consistori, es tractava "d'animals sense control, que provocaven danys a les pastures i posaven en perill la integritat física de les persones". 
 

L'ajuntament estudia vendre els animals

Un cop finalitzat l'ultimàtum, divendres es va procedir a retirar-los, al mateix temps que els Mossos impedien Josep Cases pujar fins a Tor. Segons l'edil a l'oposició, havia reclamat els cavalls com a seus dins del termini fixat, però es va considerar que no estava degudament acreditat com a propietari dels animals.

Així ho ha confirmat Manel Pérez, que exposa que les nevades dels darrers dies feien encara més urgent aplicar la mesura. Malgrat tot, afirma a aquest diari que han donat un període de 20 dies perquè el veritable propietari dels èquids aporti els documents necessaris per confirmar-ne que n'és l'amo.
 
Ara, l'ajuntament tindrà cura del manteniment dels animals, alhora que estudia vendre'ls traient-los a subhasta perquè algú se'n faci càrrec.
 

El propietari emprendrà accions legals

Mentrestant, Josep Cases, qui assegura ser el propietari dels animals, es considera "víctima d'un robatori". En declaracions a Pallars Digital, Cases assegura que té tota la documentació necessària. També nega que els cavalls estiguessin abandonats, ja que estaven en bon estat i amb aliments disponibles, i ha assenyalat que emprendrà accions legals.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació