Dissabte, 27 d'abril de 2024
pressupostos

El PSC celebra que l'acord amb el Govern pels pressupostos és el «millor» per al Pirineu

El diputat Òscar Ordeig ha destacat que els comptes prioritzen l'educació, l'habitatge, la seguretat i la lluita contra la sequera i regadius

Pallars Digital Pallars | 28 de febrer de 2024 a les 11:00
Pere Aragonès i Salvador Illa signant l'acord pels pressupostos del 2024 | Europa Press
El diputat del PSC al Parlament, Òscar Ordeig, ha celebrat que l'acord pels pressupostos de la Generalitat per al 2024 és "el millor, des de la responsabilitat, per Catalunya i per Lleida, el Pirineu i l'Aran". Ordeig explica que els comptes "suposaran mobilitzar 36.000 milions d’euros, incrementant en més de 4.000 milions les inversions, i prioritzant l’educació, l’habitatge, la seguretat i la lluita contra la sequera i regadius".

Així, ha especificat, "s'incrementa un 10% el pressupost destinat a educació; s’incorporen 4.000 nous habitatges al parc de lloguer social; es crearan 25 nous òrgans judicials i es destinaran 100 milions d’euros a ajudar els sectors productius afectats per la sequera, així com inversions en modernització de regadius, entre altres". Unes partides, assegura el diputat, que "en bona part arribaran a les comarques de Lleida i de muntanya".
 
A l'espera que es concretin les inversions concretes al Pallars i les comarques del Pirineu, Ordeig també ha posat en valor la lluita contra la sequera, per a la qual es contemplen 120 milions d'euros per als ens locals per a la millora de les captacions d’aigües subterrànies per l’abastament; més de 86 milions per a les millores del reg i instal·lacions de plaques fotovoltaiques a les comunitats de regants.
 

Actuacions pendents al Pallars

Finalment, Ordeig ha posat en valor que l’acord amb el Govern pels pressupostos suposa també l’obligat compliment de les actuacions territorials acordades al pressupost de 2023.

Entre aquestes, n'hi ha dos previstes al Pallars Jussà: per una banda, la reforma -abans de finalitzar el primer semestre del 2024- de dos pisos per habitatge social a Salàs de Pallars; i per l'altra, l'inici de la primera fase de modernització i ampliació del reg de la Conca de Tremp, un cop s'hagin assolit les adhesions suficients.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació