Dissabte, 27 d'abril de 2024
Meteorologia

El vent i el risc d’allaus s’uneixen a l’alerta per neu aquest dimarts al Pallars Sobirà

Protecció Civil activa el Ventcat davant la previsió de ratxes fortes de vent al nord de la comarca

Pallars Digital Pallars Sobirà | 27 de febrer de 2024 a les 08:30
La combinació del vent fort i la neu produirà el fenomen del torb | Vall Fosca Climàtica
Protecció Civil ha activat en fase d'alerta el pla Ventcat al Pallars Jussà i al Pallars Sobirà davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) que indiquen ratxes fortes de vent entre aquest dimarts i dimecres. L'episodi es reforçarà durant el matí de dimarts a les cotes mitjanes i altes del Pirineu i puntualment als fons de vall. Les ratxes poden superar els 90 quilòmetres per hora, i la situació s'allargarà fins dimecres al vespre, quan es reduirà de grau.
 
Paral·lelament, l'acumulació de grans gruixos de neu ha fet activar també el pla Allaucat en fase de prealerta pel fort perill d'allaus a la Franja Nord de la Pallaresa. Està previst que fins a la mitjanit d'aquest dimarts es puguin acumular fins a 50 centímetres de neu. A més, la combinació del vent fort i la neu produirà el fenomen del torb a les cotes més altes.
 
Es demana molta precaució en les activitats a l'aire lliure, així com en els desplaçaments. També cal vigilar amb el mobiliari urbà, l'enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l'arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure. Si és imprescindible desplaçar-se en vehicle privat, Protecció Civil demana molta precaució pels possibles obstacles a la via.
 
Aquests dos episodis de fort vent i risc d'allaus s'uneixen a la prealerta per nevades intenses activada a partir d'aquest dilluns al Pallars Sobirà. La cota de neu rondarà els 1.000 metres, si bé podrà baixar fins als 800 metres de matinada i al final del dia. Per sobre dels 2.000 metres es podran acumular més de 40 centímetres de neu nova en tot l'episodi, i per sota fins als 1.200 metres es podran acumular gruixos superiors als 20 centímetres.

 
Com a conseqüència de la nevada que ja cau des d'aquest dilluns al Pallars Sobirà, ja hi ha algunes carreteres amb afectacions viàries. Es tracta, concretament, de la C-28 al Port de la Bonaigua, on és necessari circular amb cadenes. En aquest enllaç pots consultar, en temps real, l'estat de la xarxa viària.
 

 Consulta la previsió del temps per les properes hores


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació