Dissabte, 27 d'abril de 2024
música

Una aneuenca, autora del cartell guanyador de la 13a edició del FeMAP

L'artista Marta Nebot és la creadora de "Voliana", l'obra seleccionada per ser la imatge del festival

Pallars Digital València d'Àneu | 27 de febrer de 2024 a les 09:15
Imatge del cartell premiat al concurs | @festival_FeMAP
El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) ja té imatge per la seva 13a edició. Seleccionada a través de l’habitual concurs de cartells, la guanyadora ha estat la dissenyadora Marta Nebot, d’Alt Àneu, amb l’obra Voliana. Nebot s'ha endut un premi de 1.500 euros.

L’autora, de l'estudi El Local, ha volgut plasmar en la proposta una composició d'elements naturals del paisatge del Pirineu, juntament amb unes mans que, sense precisar cap instrument, interpreten una melodia.
 
 
En la convocatòria d’enguany s'han presentat una trentena de cartells, tots d’artistes originaris dels municipis que formen part del Festival. Les altres obres finalistes han estat: Música de la terra, de J.O. Garreta de la Seu d’Urgell; El despertar del llaüt, d'Anna Fañanás de Sort; Roc, de Jaume Arneu de Llívia; Divine, d’Oscar Coma d’Isona; i Trompetes de la Mort, de Ferran Castells de Tremp. Els cinc finalistes obtindran un passi per a dues persones per a tots els concerts del 2024 i un exemplar del CD del FeMAP.

El Festival continua apostant pel concurs de cartells com una manera per estimular la creativitat i fomentar l’art del territori pirinenc. El concurs ha seguit el mateix funcionament que l’any passat on dos propostes han estat escollides a través de votació popular a xarxes socials i quatre ho han estat per un comitè format per representants dels municipis participants i membres o persones properes al FeMAP.
 
 

El Pallars guanya el concurs per tercer any seguit

Posteriorment, ha tingut lloc la fase final on un jurat ha decidit el cartell guanyador. Per poder prendre una decisió, s’ha tingut en compte criteris d’originalitat, de composició, d’impacte visual, de claredat del missatge i l’ús d’elements relacionats amb el territori pirinenc, la seva cultura i la posterior aplicació a diferents suports.

És el tercer any consecutiu que una persona del Pallars guanya aquest concurs. L'any passat, l'obra seleccionada va ser El cant de la natura, del també aneuenc Gerard Llimós. L'any 2022, la guanyadora va ser la trempolina Maria Domingo amb l'obra Pirineus pictòrics.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació