Dissabte, 27 d'abril de 2024
rescat de muntanya

Rescaten de matinada dos persones camí del refugi d’Airoto per una indisposició física

Els excursionistes van alertar que no podien avançar i els GRAE els van anar a buscar a peu, ja que amb l’ocàs no podien enlairar l’helicòpter

Pallars Digital Alt Àneu | 26 de febrer de 2024 a les 08:28
Els excursionistes van poder tornar al vehicle pel seu propi peu | Bombers
Els Bombers de la Generalitat van rescatar dissabte de matinada dos persones que no podien arribar fins al refugi d'Airoto, al terme municipal d'Alt Àneu, per una indisposició física. L'avís es va rebre a les 20:15h, quan un dels excursionistes -que feien el camí d'Isil fins a l'Estanyoleta d'Airoto- no podia continuar la marxa per culpa d'unes rampes.
 
 
Des del cos es van activar dos dotacions del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) de la Seu d'Urgell, que van arribar fins al lloc on es trobaven els excursionistes a mitjanit. Els efectius es van haver de desplaçar per terra, ja que no podien enlairar l'helicòpter després de l'ocàs.

Abans, l'equip de rescat va estar en contacte telefònic constant amb les dos persones, que anaven molt ben equipades. A més, els van demanar que no s'aturessin per tal d'evitar una hipotèrmia. Després de localitzar-los, els membres del GRAE van dur-los fins al seu vehicle, que tenien aparcat a Isil, des d'on van poder marxar al voltant de les 00:35h.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació