Diumenge, 28 d'abril de 2024
Incendi

Un incendi de xemeneia crema la teulada i la planta superior d'una casa a Surp

En el moment del foc hi havia una persona dins l'habitatge, que ha pogut sortir pel seu propi peu

Jordi Ubach Llorens Surp | 24 de febrer de 2024 a les 18:25
Efectius dels Bombers treballant en l'extinció de l'incendi a Surp | Bombers
Els Bombers de la Generalitat han extingit aquest dissabte un virulent incendi que ha afectat el llosat i la planta superior d'un habitatge unifamiliar al poble de Surp, al terme municipal de Rialp. En el l'actuació, que s'ha allargat durant hores, els Bombers hi han destinat un total de 12 dotacions.
 
L'avís s'ha rebut aquest divendres a les 19:58 hores. Segons han informat els Bombers a Pallars Digital, el foc s'hauria originat a la xemeneia de la casa, de dos plantes, i s'ha propagat ràpidament per la teulada i la planta superior de l'habitatge, que ha quedat completament afectada. Part del sostre, a més, ha acabat col·lapsant.

Segons han indicat, en el moment de l'incendi hi havia una persona dins l'habitatge, que sortosament ha pogut sortir pel seu propi preu i sense que s'hagin hagut de lamentar ferides. Després d'hores de feina, el foc s'ha pogut donar per extingit a les 3:45 hores de la matinada, en unes tasques que s'han efectuat des de l'exterior de l'habitatge, ja que des de dins no era segur.

El servei s'ha reprès aquest dissabte al matí, quan tres dotacions han fet la revisió de la casa i de l'incendi. Segons han informat els Bombers, i a instàncies de l'arquitecte municipal, s'han retirat de la casa tres bigues que havien quedat malmeses i s'ha fet el sanejament de les parts més afectades.

 

Consells per evitar incendis de xemeneia

Aquest tipus d'incendis són força freqüents a l'hivern en zones de muntanya com el Pallars. Per evitar els focs de xemeneia, els Bombers donen regularment alguns consells que poden ser útils per a la població. En aquesta notícia els podeu consultar.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació