Dissabte, 27 d'abril de 2024
Banca

Els bancs mòbils arribaran al Pallars amb furgoneta i amb atenció personalitzada

El servei es començarà a oferir al setembre i als municipis del Pallars s’ha adjudicat a Caixabank

Pallars Digital Pallars | 20 de febrer de 2024 a les 11:01
Imatge de la presentació del servei a Alpens, al Lluçanès | L. Casademont / ACN
El projecte del Departament d'Economia i Hisenda per dotar d'oficines mòbils els 503 municipis de Catalunya que actualment no tenen sucursal bancària va avançant. El servei, que al Pallars s'ha adjudicat a Caixabank, arribarà als pobles amb furgoneta i amb atenció personalitzada, segons ha avançat avui el Govern.

A les comarques pallareses, aquesta iniciativa beneficiarà els més de 5.600 habitants de 20 municipis que no disposen d'aquest servei. No tenir caixer al poble és un problema per a milers de veïns, que es veuen obligats a desplaçar-se fins al municipi més pròxim amb caixer per fer gestions bancàries

Per solucionar aquest dèficit, la Generalitat posarà en marxa aquest nou servei a partir de setembre, amb un cost que ronda els 900.000 euros. La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, ha explicat que consistirà en una furgoneta que es desplaçarà als municipis. "Tots els municipis de Catalunya tindran els serveis, més de la meitat no els tenen i pensem que és una qüestió que calia revertir", ha afirmat la consellera, que ha qualificat el projecte "d'innovador".


El servei es farà un o dos cops al mes i comptarà amb un treballador que oferirà servei personalitzat. El Departament d'Economia i Hisenda ha adjudicat el servei a CaixaBank i Caixa Enginyers. La primera aportarà l'atenció personalitzada a 503 municipis d'arreu de Catalunya, distribuïts en 41 comarques, i la segona, a 313 de 24 comarques.

 

Els municipis beneficiats

Per una banda, al Pallars Jussà, els caixers mòbils arribaran a Castell de Mur, Conca de Dalt, Salàs de Pallars, Sarroca de Bellera, Senterada, la Torre de Capdella, Abella de la Conca, Gavet de la Conca, Llimiana, Sant Esteve de la Sarga i Talarn.  
 

Mapa amb els diferents lots del desplegament de caixers a Catalunya. Foto: Govern


Mentrestant, del Pallars Sobirà, podran gaudir d'aquest servei els habitants d'AlinsAlt ÀneuEsterri de Cardós, Farrera, la Guingueta d'Àneu, Lladorre, Soriguera, Tírvia i Vall de Cardós.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació