Diumenge, 28 d'abril de 2024
Banca

El Govern licita el concurs per portar caixers i serveis financers als 20 municipis del Pallars que no en tenen

L'objectiu és posar en marxa una xarxa d'oficines mòbils itinerants per tal que els veïns d’aquests municipis puguin accedir-hi cada 15 dies

Pallars Digital Pallars | 27 de novembre de 2023 a les 11:30
Imatge d'un caixer instal·lat recentment | ACN
El Departament d'Economia i Hisenda ha donat el tret de sortida al projecte per dotar d'oficines mòbils els 503 municipis de Catalunya que actualment no tenen sucursal bancària, en els quals viuen més de 300.000 persones. Al Pallars, aquesta iniciativa beneficiarà els més de 5.600 habitants dels 20 municipis que no disposen d'aquest servei.


Per una banda, al Pallars Jussà, els caixers mòbils arribaran a Castell de Mur, Conca de Dalt, Salàs de Pallars, Sarroca de Bellera, Senterada, la Torre de Capdella, Abella de la Conca, Gavet de la Conca, Llimiana, Sant Esteve de la Sarga i Talarn. Mentrestant, del Pallars Sobirà, podran gaudir d'aquest servei els habitants d'Alins, Alt Àneu, Esterri de Cardós, Farrerala Guingueta d'Àneu, Lladorre, Soriguera, Tírvia i Vall de Cardós
 

Mapa amb els diferents lots del desplegament de caixers a Catalunya. Foto: Govern

 
En total, a la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran, aquesta iniciativa beneficiarà unes 15.300 persones de 52 municipis. D'altra banda, i per tal de guanyar eficàcia, poder optimitzar el temps i que el servei sigui ambientalment sostenible, evitant desplaçaments de llarg recorregut entre els municipis inclosos en el servei, la licitació s'ha dividit en cinc lots diferents; les comarques pallareses formen part del tercer.

Les oficines bancàries mòbils oferiran una atenció personalitzada per retirar i ingressar diners en efectiu; domiciliar el pagament dels rebuts i els tributs als comptes bancaris; consultar moviments i saldos; i obtenir extractes de comptes bancaris, entre altres.
 
A més, també prestaran un servei d'assessorament financer en la gestió tant dels comptes com d'altres productes bancaris i financers d'actiu, passiu i d'intermediació. L'objectiu és que els municipis disposin d'una oficina bancària mòbil dos vegades al mes.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació