Dissabte, 27 d'abril de 2024
Pressupostos

Sort aprova el pressupost per al 2024 amb els vots de Sumem i Gent de poble i el rebuig d'Endavant

Els comptes, de 3,8 milions d'euros, destinen partides importants a la millora de la xarxa d'aigua als pobles i dels equipaments esportius

Pallars Digital Sort | 19 de febrer de 2024 a les 10:46
A escala estratègica, l'ajuntament continuarà treballant per posar en marxa la sala de desfer | Ajuntament de Sort
L'Ajuntament de Sort va aprovar dijous passat el nou pressupost municipal amb els vots de l'equip de govern (Sumem) i el suport dels tres regidors de Gent de poble. Els comptes per al 2024, de 3,8 milions d'euros, inclouen inversions majoritàriament finançades amb ajuts de la Diputació de Lleida i la Generalitat, mentre que d'altres encara no han sigut incorporats, entre els quals els del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC).
 
El consistori ha fet una aposta per la millora de la xarxa d'aigua potable dels pobles, on s'invertiran 276.000 euros provinents de la Diputació. En total, amb les inversions previstes i les que es faran amb ajuts de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), aquesta línia d'actuacions suma ja més de 330.000 euros.
 
Una altra de les partides destacades -de 492.900 euros- contempla la millora dels equipaments esportius, que tindran un paper rellevant en el Mundial de Caiac del 2027 que Sort acollirà amb la Seu d'Urgell. Així mateix, es destinaran uns 86.000 euros a la pista esportiva del barri de la Solana, mentre que 49.350 seran per a la segona fase de l'skatepark. D'altra banda, les inversions en carrers del poble de Seurí i d'altres previstes en edificis municipals escalen fins als 40.000 euros.

Finalment, l'Ajuntament de Sort ha volgut destacar l’esforç fet en la revisió de despeses corrents. L'alcalde, Baldo Farré, ha explicat que els municipis petits com Sort han de fer "autèntics malabarismes per quadrar pressupostos i fer política activa". A escala estratègica, es continuarà treballant per posar en marxa la sala de desfer i en projectes com Sobirà Dinàmic (una agència de desenvolupament local format per tècnics de l’Ajuntament de Sort i el consell comarcal). A més, es farà una aportació de la taxa turística del municipi a la recentment creada Associació de Turisme del Pallars Sobirà.
 

Endavant per Sort vota en contra

Per la seva banda, els tres regidors d'Endavant per Sort han votat en contra del nou pressupost, tot i que afirmen que continuaran "amb la mà estesa a l'equip de govern". El grup liderat per Neus Comes justifica el seu "no", en primer lloc, perquè "no hi ha hagut una distribució equitativa entre tot el municipi dels ajuts i subvencions rebudes per valor de quasi 300.000 euros". A més, exposen que no han tingut les partides pressupostàries detallades, i que cap de les seves propostes ha estat inclosa als nous comptes.
 
 
Mentrestant, tot i donar llum verda al pressupost, una altra de les formacions amb representació, Gent de poble, va posar de manifest que hi ha aspectes que no els agraden. Un d'ells és la "no inversió directa" de la taxa turística en senyalística d'establiments o en uns vestuaris pel camp de regates, així com els "imports escassos" d'ajut a diverses entitats.

Tanmateix, tal com explica el propi grup a les xarxes socials, van votar a favor perquè s'inclouen 352.288,99 euros d'inversions reals a pobles del municipi i un increment de la dotació per a les festes majors dels nuclis, entre d'altres.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació