Dissabte, 27 d'abril de 2024
ciclisme

Les obres de la via ciclista entre Sort i Rialp ja estan en marxa

El recorregut en paral·lel a la C-13 serà de prop de tres quilòmetres i vol facilitar la mobilitat de vianants i ciclistes

Pallars Digital Sort | 19 de febrer de 2024 a les 08:45
Una excavadora treballant en les obres de la via cicloturista | Territori
El Departament de Territori ha iniciat aquests dies les obres per configurar la via per a vianants i ciclistes al corredor de la C-13 entre Sort i Rialp. Aquesta actuació ha de permetre promoure una mobilitat activa i descarbonitzada en aquest entorn.

La inversió de l'obra és de 3,8 milions d'euros i els treballs tenen un termini d'execució de cinc mesos. La via tindrà prop de tres quilòmetres, anirà en paral·lel a la carretera C-13 i connectarà els dos municipis pel marge dret del riu Noguera Pallaresa.
 
El traçat s'inicia al nord de Sort, als voltants de la rotonda de connexió de la C-13 amb la carretera de Llessui (LV-5223), i finalitza a l'extrem nord de la zona esportiva de Rialp, a l'entrada del nucli urbà.

La nova via ciclista tindrà una amplada de tres metres en la major part del recorregut, amb reduccions a 2,5 metres en els trams més estrets entre el riu i la C-13. El paviment serà d'aglomerat asfàltic.
 
Per tal d'evitar afeccions al riu Noguera Pallaresa i l'entorn, l'actuació inclou un lleuger desplaçament d'algun tram de la carretera i disposarà també d'estructures de contenció. Els treballs es completaran amb les tasques de senyalització i de drenatge.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació