Dissabte, 27 d'abril de 2024
habitatge

El Govern compra 48 habitatges de la Sareb a la Pobla de Segur per destinar-los a lloguer social

Ha suposat una inversió de més de 3 milions d'euros i aquest mes de maig ja podran entrar-hi a viure els llogaters

Pallars Digital La Pobla de Segur | 19 de febrer de 2024 a les 08:00
Imatge dels blocs de pisos adquirits per l'Incasòl a la Sareb | M. Lluvich / ACN
La consellera de Territori, Ester Capella, ha visitat aquest divendres els pisos que l'Institut Català del Sòl (Incasòl) ha adquirit de la Sareb a la Pobla de Segur. Es tracta de 48 habitatges distribuïts en dos blocs i en molt bon estat. Només caldran unes reformes mínimes per humitats en les quals s'invertiran uns 300.000 euros, i aquest mes de maig ja podran entrar-hi a viure els llogaters.

La compra ha suposat una inversió de més de 3 milions. Al mercat de lloguer solament se'n posaran 36, ja que 12 ja estan ocupats i els inquilins mantindran els seus habitatges amb les condicions actuals. Marc Baró, alcalde de la Pobla de Segur, s'ha mostrat "molt content" per aquesta compra, i ha dit que permetrà poder-se instal·lar a la localitat famílies o joves que així ho desitjaven, però els era impossible per la manca d'habitatges de lloguer.
 

La consellera de Territori, Ester Capella, visitant un dels immobles. Foto: M. Lluvich / ACN

 
La consellera ha manifestat que la cessió d'aquests habitatges s'hauria de fer gratuïta a aquells governs que tenen "vocació i voluntat" de posar-los al mercat del lloguer a preus assequibles, com és el cas del de la Generalitat. Capella ha aprofitat per fer arribar, un cop més, aquesta petició al Ministeri d'Habitatge.
 

En desús des del 2008

Tornar a posar en circulació aquests pisos era una idea que l'Ajuntament de la Pobla tenia al cap des de feia temps per tal de pal·liar la manca d'habitatge. Els immobles havien quedat en desús l'any 2008 arran de la crisi econòmica, i el consistori fins i tot s'havia plantejat fer una oferta a la Sareb -coneguda com "el banc dolent", per comprar-los. 
 

Feia temps que el consistori tenia al cap comprar els immobles. Foto: M. Lluvich / ACN


Aquesta, però, era l'opció menys desitjada pel govern municipal, i el passat mes de juny l'ajuntament va trametre la informació sobre els pisos a l'Incasòl després de comprovar que continuaven sent habitables. Abans d'aquesta adquisició per part del Govern, la Sareb tenia fins a 81 habitatges a la Pobla de Segur.
 
Aquestes compres formen part del programa d'adquisició d'habitatges a grans tenidors que el Departament de Territori ha engegat amb l'objectiu de fer créixer el parc de lloguer social de Catalunya. Amb aquestes noves promocions, ja són 252 els habitatges que el Govern, a través d'Incasòl, ha comprat a grans propietaris, amb una inversió global de 28,3 milions (18,6 milions d'adquisicions i 9,7 per a obres de rehabilitació i adequació).


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació