Dissabte, 27 d'abril de 2024
transport públic

El PSC reclama a la Generalitat un únic preu per les comarques de l'Alt Pirineu del Sistema Tarifari Integrat de Lleida

El grup parlamentari socialista ha registrat una bateria de preguntes després que el Govern hagi aplicat el sistema, segons critiquen, "amb retard i amb desigualtats pel territori"

Pallars Digital Pallars | 16 de febrer de 2024 a les 10:25
Un autocar de l'Alsina Graells aturat a Sort en una imatge d'arxiu | ACN
El grup parlamentari del PSC-Units ha demanat al Govern de la Generalitat que apliqui un únic preu per a tots els municipis de l'Alt Pirineu integrats al Sistema Tarifari de Lleida. La diputada socialista Judith Alcalà ha apuntat que "tot i que l'Alt Urgell i la Cerdanya han estat finalment inclosos en el Sistema Tarifari Integrat de la demarcació de Lleida, el govern ho ha fet "tard i malament".

"Després d'anys de reclamacions, assegura Alcalà, s'ha posat en marxa, però ni tan sols es va aplicar el 5 de febrer, com s'havia promès, sinó el 19 de febrer, el que suposa que els veïns i veïnes d'aquestes comarques han estat pagant preus més cars durant més temps".
 
A més, ha dit, "el Departament de Territori ha decidit aplicar una divisió per zones que suposa una discriminació i penalització per ciutadans i ciutadanes que haurien de ser considerades d'una única zona; l'Alt Pirineu".

En aquest sentit, Alcalà ha destacat que "no és de rebut que la Generalitat parli d'Alt Pirineu i Aran un dia, i un altre dia, quan li interessa ens divideixi per comarques penalitzant la distància i fent pagar un preu diferent quan tots i totes som Alt Pirineu i Aran".
 
Per tot plegat, la diputada apunta que "si el que es pretén és fomentar i facilitar el transport públic a les comarques de muntanya, que suficients dificultats de comunicació patim ja, el que ha de fer la Generalitat és incentivar-lo amb serveis i preus justos i iguals per a tot el territori", ha conclòs.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació