Dissabte, 27 d'abril de 2024
carreteres

El Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça demanen prioritzar la inversió al tram de Xerallo de l'N-260

Alcaldes i consells comarcals alerten de la perillositat d'aquesta part de la carretera, que no és capaç d'absorbir el trànsit pesat que requereix el desenvolupament econòmic de les dos comarques

Pallars Digital Pallars | 16 de febrer de 2024 a les 09:02
Inici del coll de Perves, a l’N-260, al seu pas per Xerallo | GSV
Els alcaldes i consells comarcals del Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça han demanat al Departament de Territori que prioritzi la inversió al tram Xerallo-Pont de Suert de les obres de la carretera N-260. En un comunicat conjunt, consideren que aquesta part de la via és "estratègica" per al desenvolupament socioeconòmic de les dos comarques, alhora que alerten de la seva perillositat.

Apunten que el tram de l'N-260 "no és capaç d'absorbir el trànsit pesat", ni tampoc facilita la relació social o laboral dels seus habitants. Per a les institucions pallareses i ribagorçanes, a més, el tram de Xerallo té un "potencial transformador" pel que fa a les relacions entre les dos valls, i la seva millora permetria l'aprofitament dels equipaments i serveis públics dels dos territoris.
 
"És necessari -diuen al comunicat- que la inversió sigui prou important per garantir una millora efectiva i que posi fi a les actuacions pal·liatives recurrents que només són un pedaç i no resolen el problema de forma definitiva", sentencien.
 

Operaris al semàfor de la C-13

Encara en matèria de carreteres, la consellera de Territori, Ester Capella, ha assegurat aquest dijous des del Pallars que el problema dels semàfors de la C-13 és a punt de solucionar-se. Ha explicat que els caps de setmana hi haurà operaris regulant el trànsit en aquest punt (al quilòmetre 92-93) per evitar llargues cues

Aquests semàfors, recordem, ocasionen importants retencions durant el cap de setmana entre els municipis de Talarn i Salàs de Pallars, quan els turistes arriben al Pirineu. Així, els divendres de pujada i els diumenges de baixada s'han superat els 45 minuts d'espera, segons molts usuaris. En aquest sentit, els alcaldes de Salàs i la Pobla de Segur van demanar a Territori que posés remei a aquesta situació.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació