Dissabte, 27 d'abril de 2024
ciclisme

La Ruta cicloturística dels Llacs tindrà 107 quilòmetres i estarà llesta aquesta primavera

La consellera Ester Capella ha visitat les obres del tram Cellers-la Pobla de Segur, que es preveu finalitzar al mes de juny

Pallars Digital Cellers | 16 de febrer de 2024 a les 07:45
Ester Capella amb representants locals i comarcal del Pallars, aquest dijous a Cellers | M. Lluvich / ACN
La Ruta cicloturística dels Llacs entre Lleida i la Pobla de Segur tindrà 107,2 quilòmetres i estarà llesta aquesta primavera. Del total del recorregut, 80,3 quilòmetres seran ciclables i 26,9 es podran fer amb ferrocarril. L'obra ha suposat una inversió de 3,8 milions d'euros, dels quals 3,4 aportats per la Generalitat i 400.000 euros pel Consell Comarcal del Pallars Jussà.
 
La consellera de Territori, Ester Capella, ha visitat aquest dijous les obres que s'estan executant a Cellers, i ha afirmat que vies com aquestes promouen la mobilitat sostenible i saludable. El tram de Lleida-Sant Llorenç de Montgai (45,5 km) estarà tot acabat en un mes, mentre que el tram Cellers-la Pobla de Segur (33,8 km) s'acabarà al juny.
 
Un cop es completi, "la Ruta dels Llacs esdevindrà un nou atractiu no únicament turístic per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà i permetrà posar encara més en valor aquesta part del nostre país", ha comentat la consellera.

La titular de Territori ha recordat que "el cicloturisme és una activitat turística a l'alça, respectuosa amb l'entorn i molt lligada al reconeixement dels valors naturals i paisatgístics i la cultura present en el territori on es desenvolupa". L'objectiu del Departament, en aquest sentit, és "disposar d'una xarxa de rutes cicloturístiques de llarg recorregut a tota Catalunya", ha explicitat Capella.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació