Dissabte, 27 d'abril de 2024
educació

La Pobla de Segur obté llum verda perquè l'Àrea Vacacional tingui usos educatius

El municipi acollirà una de les seus de l'Institut Centre d'Esports de Muntanya juntament amb la Torre de Capdella

Pallars Digital La Pobla de Segur | 14 de febrer de 2024 a les 11:00
El permís d'Urbanisme és un pas fonamental perquè la zona pugui acollir el centre educatiu i allotjar estudiants | Diputació de Lleida
L'Ajuntament de la Pobla de Segur ha obtingut llum verda de la Comissió d'Urbanisme del Pirineu per donar usos educatius a diversos edificis de l'antiga Àrea Vacacional. Tal com ha confirmat a Pallars Digital el seu alcalde, Marc Baró, es tracta d'un pas fonamental perquè en un futur la zona pugui acollir les dependències de l'Institut Centre d'Esports de Muntanya (ICEM), que el municipi compartirà amb la Torre de Capdella.

D'altra banda, el consistori també vol que els bungalous de l'àrea puguin acollir els estudiants del centre. Tanmateix, primer caldrà decidir si enderroca aquests 18 habitatges o bé els reforma completament. El motiu és que no s'ajusten a la normativa turística, per la qual cosa no es poden obrir legalment per un problema de superfícies.
 
De fet, Marc Baró ja apuntava en el seu moment que l'opció més econòmica era derruir-los i construir-ne més, donant així sortida a la manca d'habitatge al municipi. Pel que fa a l'edifici de serveis, situat a l'Espai Raier, l'agost de l'any passat el Govern va aprovar destinar 551.500 euros per adequar-lo juntament amb l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de la Torre de Capdella, que també serà seu de l'institut de muntanya.

 
En total, les obres als dos edificis tindran un cost de 2,1 milions d'euros, dels quals 1,1 milions seran assumits per la Diputació de Lleida, 375.000 euros pel consistori poblatà i 177.000 euros pel de la Vall Fosca. Pel que fa a les reparacions, a l'Espai Raier caldrà substituir la coberta, instal·lar una nova caldera i redistribuir els espais interiors.
 
Els cicles d'estudis de l'ICEM formaran joves en esports d'hivern, barranquisme, salvament, busseig esportiu, escalada i espeleologia, entre altres especialitats. Així mateix, l'ajuntament preveu que l'antic edifici sigui un espai polivalent d'ús municipal per a les entitats, associacions i clubs esportius del poble.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació