Diumenge, 28 d'abril de 2024
turisme

La Pobla de Segur treu a concurs les dos passarel·les sobre el Noguera Pallaresa i el Flamisell

La primera connectarà la via verda de Collegats amb Boumort, i la segona unirà la cua de Sant Antoni amb el Parc dels Raiers

Pallars Digital La Pobla de Segur | 13 de febrer de 2024 a les 10:00
La riba del Noguera Pallaresa, en una imatge d'arxiu | Ajuntament de la Pobla de Segur
L'Ajuntament de la Pobla de Segur ha tret a concurs les dos passarel·les que travessaran els rius Noguera Pallaresa i el Flamisell, i que formen part del projecte de turisme actiu i de natura per renovar la façana fluvial del municipi. La primera estructura connectarà la futura via verda de Collegats amb la Reserva de Caça de Boumort, mentre que l'altra unirà la cua del pantà de Sant Antoni amb el Parc dels Raiers.

La redacció del projecte costarà prop de 22.000 euros, mentre que les obres tindran un pressupost final d'aproximadament 300.000 euros, tal com ha confirmat a Pallars Digital l'alcalde Marc Baró. L'objectiu de les passarel·les és que el riu deixi de ser una barrera, promovent al mateix temps la mobilitat sostenible entre les diferents zones del poble i els seus espais naturals, i potenciant el desenvolupament de les activitats ecoturístiques.
 
De fet, les estructures formaran part de la via verda de Collegats, que contempla l'adequació  de l'antiga carretera, entre l'àrea de descans de la Figuereta i de Morreres, per al pas de ciclistes i senderistes. L'obra vol obrir encara més la Pobla cap al Pallars Sobirà, i s'espera que en un futur la via verda podrà enllaçar amb Gerri de la Sal.

 
D'altra banda, aquestes obres s'inclouen dins l'eix d'eficiència energètica del programa La Pobla de Segur: natura i turisme actiu sostenible, dotat amb 2 milions d'euros dels fons europeus Next Generation i amb un període d'execució de tres anys. En aquest punt, el projecte preveu també instal·lar punts de recàrrega per a bicicletes elèctriques a l'oficina de turisme, així com un sistema de reg i il·luminació intel·ligent al Parc del Raiers.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació