Dissabte, 27 d'abril de 2024
contingut patrocinat

«Barça Activa't»: el projecte per millorar la inclusió social entre els joves

El projecte de la Fundació Barça vol contribuir a l'apoderament del jovent a través de l'esport, l'estudi i projectes participatius

Redacció Pallars | 21 de febrer de 2024 a les 10:00
Tremp és una de les seus del projecte | Fundació FCB
Barça Activa't és el projecte que la Fundació FC Barcelona duu a terme per millorar la inclusió social entre els joves a través de l'activitat fisicoesportiva, i que utilitza la metodologia de la Fundació, SportNet, com a eina per al desenvolupament de les persones i les seves comunitats i per a la inclusió i apoderament.

La iniciativa vol contribuir a l'apoderament dels joves reduint les conductes conflictives i donant-los les eines necessàries per aconseguir autonomia personal, desenvolupar el seu projecte de vida i l'exercici de plena ciutadania en col·laboració amb la xarxa d'entitats locals, comarcals i provincials.  

La crisi econòmica del 2008 i més recentment la de la Covid-19 han tingut un clar impacte en la vida de les persones joves, especialment en la seva salut mental i l'estat anímic. Un fet, que sumat a la crisi climàtica, preveuen un futur força complicat per a les noves generacions. Aquesta situació requereix que la gent jove disposi dels recursos necessaris per tal de promocionar accions participatives de temàtica diversa liderades per aquest col·lectiu, i que donin resposta a les seves necessitats i problemàtiques.

Per aquest motiu, el Barça Activa't proposa tres accions destinades al jovent: el Suport a l'Estudi, realitzant diferents activitats d'aprenentatge com ara tallers, càpsules o històries de vida. Durant aquesta temporada, el projecte també incorpora la metodologia SportNet, que utilitza l'esport, el joc i l'activitat física com a eines d'integració social, creant grups motors de participació.

I, finalment, amb el Projecte Participatiu Comunitari, un espai de disseny i creació de projectes participatius amb impacte sobre el municipi. En aquest sentit, també tindrà lloc el Concurs de Projectes Participatius Comunitaris, on tots els projectes formaran part d’un acte de presentació, de la qual en sortirà un guanyador per província: Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Tot plegat té lloc a l'Espai Barça Activa't, un equipament municipal dinamitzat dos o tres tardes a la setmana (sis hores d'intervenció directa) per l'equip educatiu de la Fundació Barça.

En cada seu del Barça Activa't hi participarà un grup de 30 joves i adolescents a partir d'11 anys del municipi o voltants on es desenvolupa el projecte, i derivats dels diferents serveis de l’Ajuntament (Joventut, Serveis Socials, Educació, etc.). En total, està previst que hi participin 350 infants i joves de 16 municipis.
 

Tremp és una de les seus 

En total, el projecte de la Fundació FC Barcelona treballa enguany en quatre municipis de cadascuna de les províncies catalanes, i un d'ells és Tremp. A Barcelona, té lloc a Esplugues de Llobregat, Igualada, Martorell i Mataró. A la de Girona, a Banyoles, Figueres, La Bisbal d’Empordà, Puigcerdà. A Lleida és a Guissona, Lleida, Tàrrega i Tremp. I per últim, a Tarragona, a Cunit, la Ràpita, Riudoms, Valls.

Hi vols participar? El projecte Barça Activa't de la Fundació Barça t'espera! Si tens 11 anys o més, et convidem a inscriure't al projecte on rebràs acompanyament a l'estudi, realitzaràs sessions fisicoesportives i podràs participar en un projecte participatiu comunitari. Els horaris són els dimarts i els dijous de 17h a 20h, al pavelló del Joncar. Per a més informació, pots escriure'ns a activat.tremp@gmail.com o trucar-nos al telèfon 617 456 328.


  PUBLICITAT: El que acabes de llegir és un contingut patrocinat. Si vols donar difusió a la teva marca, el teu servei o el teu negoci a través de Pallars Digital, posa't en contacte amb nosaltres per correu a publicitat@pallarsdigital.cat

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació