Dissabte, 27 d'abril de 2024
futbol

El FC Rialp, protagonista del cinquè capítol de la sèrie «Futbol modest»

Amb el títol “Futbol d’alçada”, donarà a conèixer la història i el dia a dia de l’únic club del Pallars Sobirà i un dels pocs que encara sobreviuen al Pirineu

Pallars Digital Rialp | 9 de febrer de 2024 a les 12:00
El Rialp és un dels millors exemples del futbol autèntic, rural i de poble | 3Cat
La plataforma 3Cat estrenarà properament el cinquè capítol de la sèrie documental Futbol modest dedicat al FC Rialp. El programa, que posa el focus en aquells clubs molt allunyats del futbol d'elit, donarà a conèixer la història i el dia a dia de l'únic equip de la comarca del Pallars Sobirà, i un dels pocs que encara sobreviuen al Pirineu.

Precisament, el capítol porta per títol "Futbol d'alçada". I és que viure al Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça o la Val d'Aran i veure partits de futbol amateur en directe no sempre és una opció fàcil. El terreny és un gran condicionant i també la poca densitat de població, que marca el ritme de vida i el futur d'un club.
 

El delegat del Rialp, Francesc Virós, en un fotograma del programa. Foto: 3Cat

 
El Rialp, fundat oficialment l'any 1940, és un dels millors exemples d'aquest futbol d'alçada, rural, i més que modest. Des de fa més de 10 anys sobreviu i resisteix com a únic equip de la comarca després de la desaparició del CF Sort

Els groc-i-negres i el seu camp, el municipal Jaume Bonell, no seran els únics protagonistes pirinencs del programa. Futbol modest també seguirà l'UE Bossòst, fundada entre el 1920 i 1927. Un club que durant els seus primers anys de vida no podia creuar la Val d'Aran per culpa de les nevades, i que per això va decidir jugar a França enlloc d'en territori català.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació