Dissabte, 27 d'abril de 2024
fauna

Isona comença una campanya per esterilitzar una colònia de més de 150 gats de carrer

La proliferació d'aquests animals pot suposar un problema ecològic pel seu instint caçador

Pallars Digital Isona | 9 de febrer de 2024 a les 08:00
Mitja dotzena de gats en un carrer d'Isona | M. Lluvich / ACN
En un sol any, Isona ha passat de tenir un cens de 50 gats de carrer a més de 150. Aquest fet s'ha convertit en un problema per la població i l'ajuntament ha decidit posar-hi fre amb una campanya d'esterilització que ha començat aquesta setmana. Paral·lelament, es crearan tres punts d'alimentació al poble per concentrar els animals en un mateix indret.

La mesura es farà extensiva a altres nuclis del municipi, com Conques, on també hi ha colònies de gats. En conjunt, la campanya suposarà una inversió d'uns 20.000 euros per part del consistori. Segons Miquel Arilla, cap dels Agents Rurals al Pallars Jussà, l'instint caçador d'aquests animals pot suposar un "problema" ecològic perquè cacen ocells, rèptils o amfibis de tota mena.
 
Jeannine Abella, alcaldessa d'Isona, ha explicat que costarà revertir aquesta situació, ja que només que quedi un gat sense esterilitzar la colònia creixerà ràpidament altre cop. És la primera vegada que l'ajuntament fa una campanya com aquesta arran de les queixes veïnals per l'augment de la població de gats i els problemes que han començat a generar.
 

Ordenança sancionadora

L'alcaldessa ha manifestat que aquesta campanya d'esterilització massiva de gats anirà acompanyada d'una ordenança sancionadora per a qui alimenti els gats fora dels punts habilitats. Abella espera no haver-la d'aplicar, però si volen controlar la població de gats, assegura que s'haurà de sancionar qui ho faci.

Les veïnes que s'encarreguen ara d'alimentar els gats a prop dels seus carrers seran les mateixes que de manera voluntària es faran càrrec dels punts d'alimentació que habilitarà l'ajuntament.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació