Dissabte, 27 d'abril de 2024
fibra òptica

Els veïns de Sant Esteve de la Sarga ja tenen accés a la fibra òptica

Arriba des de l'Observatori del Montsec gràcies a les antenes repetidores instal·lades fa un any als 10 nuclis del municipi

Tomàs Garcia Espot Sant Esteve de la Sarga | 9 de febrer de 2024 a les 10:50
Imatge d'una de les antenes instal·lades per fer arribar la fibra òptica al municipi | Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga
Els veïns de Sant Esteve de la Sarga ja tenen accés a la fibra òptica gràcies a l'Observatori del Montsec i les antenes repetidores instal·lades fa cosa d'un any als 10 nuclis del municipi. L'arribada de l'internet de banda ampla ha sigut possible a través d'un acord de l'ajuntament i l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), que gestiona l'observatori.

Amb els repetidors i els sistemes de cablejats ja instal·lats, els prop de 130 habitants de Sant Esteve ja poden gaudir d'aquest servei, que arriba a cadascun dels pobles des de l'Observatori del Montsec, que des del 2008 era l'únic equipament del municipi que disposava de fibra òptica. L'obra ha suposat una inversió d'aproximadament 100.000 euros provinents del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC).
 
L'alcalde Jordi Navarra ha celebrat a Pallars Digital que la millora de la cobertura i l'accés a Internet serà un gran avenç per als seus habitants, especialment per als ramaders. Molts dels tràmits relacionats amb el bestiar són telemàtics, i també utilitzen la xarxa per geolocalitzar els ramats o mirar la previsió meteorològica. D'altra banda, Navarra explica que els allotjaments rurals ja podran cobrar amb datàfon, mentre que la gent que teletreballa des del municipi també viuran una millora.

L'empresa encarregada de garantir la connexió és la lleidatana Vunkers. Fins ara, els habitants del municipi tenien un accés molt precari a la xarxa, que només era possible amb l'ús d'encaminadors (routers). Una situació que presentava força dificultats, especialment per a la gent que es volia establir i treballar des dels diferents nuclis.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació