Dissabte, 27 d'abril de 2024
ramaderia

Jose Crespín es reuneix amb els alcaldes de Baix Pallars i la Pobla, i visita una granja de vedells

Coincidint amb la jornada de protesta de pagesos i ramaders, el subdelegat del govern espanyol ha volgut destacar “la necessitat de garantir un sector fort i competitiu”

Pallars Digital Pallars | 7 de febrer de 2024 a les 10:28
Crespín amb l'alcaldessa de Baix Pallars i alguns regidors del consistori | Subdelegació del Govern
El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, ha viatjat aquest dimarts al Pallars -on s’ha reunit amb l’alcaldessa de Baix Pallars, Anna Sentinella, i amb l’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró- seguint d’aquesta manera amb els contactes amb els primers edils dels ajuntaments lleidatans i conèixer de primera mà les seves inquietuds.

En el seu desplaçament a la comarca del Pallars Sobirà, el subdelegat també ha visitat una granja de vedells basada en el model de producció extensiva, és a dir, en superfície exterior per a la pastura i l’alimentació dels ramats fent compatible la producció amb la sostenibilitat mediambiental i un bon ús dels recursos naturals. 
 
Coincidint amb una nova jornada de protesta d'agricultors i ramaders de tot el país, el subdelegat ha volgut destacar "la necessitat de garantir un sector fort competitiu que és cabal, no només dins l’economia nacional, sinó cabal també a les nostres taules cada dia".
 

El subdelegat del govern espanyol amb l'alcalde de la Pobla, Marc Baró. Foto: Subdelegació del Govern


Crespín ha recordat que el suport del Ministeri d’Agricultura a agricultors i ramaders en aquests dos darrers anys es xifra en més de 4.000 milions d’euros entre ajuts i mesures de caire fiscal i laboral, dels quals 1.380 milions han estat ajuts directes extraordinaris per pal·liar l’increment de costos derivat de la guerra a Ucraïna i de les conseqüències de la sequera.
 
El subdelegat ha assegurat que "el compromís i acompanyament del govern d’Espanya en situacions de dificultat l’hem demostrat amb fets". En aquest sentit, exposa que seguiran "treballant al seu costat per garantir la seva rendibilitat i competitivitat obertes, com ja va anunciar el ministre Luis Planas aquest passat divendres, a abordar plegats les preocupacions".


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació