Dissabte, 27 d'abril de 2024
ple municipal

Tremp espera que les 25 places del Grau d'Infermeria siguin una realitat el pròxim curs

Malgrat les reticències i els contratemps, el consistori confia resoldre-ho per poder formar professionals per al model sanitari del Pirineu

Pallars Digital Tremp | 6 de febrer de 2024 a les 12:29
Imatge del ple municipal celebrat aquest dilluns | Ajuntament de Tremp
L'Ajuntament de Tremp espera que les 25 places del primer curs del Grau d'Infermeria de la Universitat de Lleida (UdL) desplaçat a la ciutat siguin una realitat durant el pròxim curs 2024-25. Així ho ha posat de manifest l'alcaldessa Sílvia Romero durant el ple municipal celebrat aquest dilluns davant d'una pregunta del grup de Junts per Tremp.

La regidora juntaire Rosa Melines ha lamentat que la implantació del grau va més lenta del que s'esperava, tot afirmant que "hem avançat poc". En aquest sentit, Melines ha explicat que en una reunió celebrada al Departament de Recerca i Universitats  l'1 de desembre de 2022, el conseller Joaquim Nadal ja va reconèixer que hi havia "resistències individuals" dins la UdL. D'altra banda, Melines afirma que els costa entendre "com la reducció d'oferta de places mantenint el mateix finançament pot ser més viable que les 40 inicials previstes".
 
En resposta, Sílvia Romero ha assenyalat que "hem hagut de recórrer un llarg camí de la mà d'institucions sanitàries de Tremp", com són l'Hospital del Pallars o el CAP, per demanar aquestes places. Respecte als problemes sorgits, l'alcaldessa afirma que "només amb discreció i amb molta feina es poden tirar endavant les qüestions i es poden vèncer les reticències".

Romero ha afirmat que "estem molt a prop de resoldre-ho gràcies al conseller Nadal". "Li hem demanat en reiterades ocasions, i ha reservat les places", assevera. A més, la batllessa ha defensat la importància de tenir aquest grau a Tremp perquè "necessitem professionals per mantenir un sistema sanitari de proximitat i de qualitat. Ens ho mereixem", apunta.
 
 

Quatre alumnes en pràctiques treballaran durant l'estiu

Actualment, la capital del Pallars Jussà té alumnes de quart curs d'Infermeria desplaçats que realitzen pràctiques als centres sanitaris de la ciutat. Sílvia Romero ha destacat que "els hem posat tots els recursos que hem pogut". Per la seva banda, el regidor de Salut, Carlos Trinidad, ha explicat que dels vuit estudiants en pràctiques, s'han aconseguit contractes per a la meitat d'ells durant tot l'estiu. "Ens sentim supersatisfets i serà molt positiu", ha afirmat.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació