Dissabte, 27 d'abril de 2024
Rescat de muntanya

Rescaten en helicòpter tres excursionistes desorientades i embarrancades a Tavascan

Les senderistes tornaven de fer el Ventolau i es dirigien cap al refugi de la Pleta, però després de perdre’s van quedar atrapades en una zona amb gran desnivell i molt relliscosa

Pallars Digital Tavascan | 5 de febrer de 2024 a les 11:00
Els Bombers van dur les excursionistes fins a l’aparcament | Bombers
Els Bombers han rescatat aquest diumenge a la tarda tres excursionistes que s'havien desorientat i embarrancat a Tavascan. Les senderistes tornaven de fer el Pic de Ventolau (2.851 metres) cap al Refugi de la Pleta, però després de perdre's van quedar encallades en una zona amb gran desnivell i molt relliscosa.
   
Després de localitzar les excursionistes prop del torrent de Mascaró, un helicòpter del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) va dur a terme la seva extracció, i posteriorment va evacuar-les fins a l'aparcament de la Pleta.

En el rescat hi va participar una dotació aèria dels Bombers de la Seu d'Urgell, mentre que des del cos han confirmat a Pallars Digital que cap de les senderistes evacuades va resultar ferida. D'altra banda, aquest diumenge els Bombers també van rescatar una persona indisposada al Parc Nacional d'Aigüestortes, al terme municipal d'Espot.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació