Dissabte, 27 d'abril de 2024
Esports

El CF Tremp guanya la partida al Ponts i ja és colíder de Tercera Catalana (1-0)

El CF Pobla s'imposa a casa del Golmés (3-5) i el CB Tremp es retroba amb la victòria amb un gran partit contra el Secà de Sant Pere (77-66)

Tomàs Garcia Espot Tremp | 5 de febrer de 2024 a les 10:20
Adrià Codó va ser un dels herois del partit marcant l'únic gol al minut 75 | TGE
Partit d'alta tensió aquest diumenge al Pedrasanta entre els dos aspirants a l'ascens. El CF Tremp rebia al Ponts amb moltes ganes d'atrapar-lo en el liderat. I així va ser. El matx va ser un autèntic xoc de titans, però durant la primera meitat es van veure més faltes que futbol. Als primers minuts, Jordi Durany va rebre una trepitjada que no va ser sancionada per l'àrbitre, i que va encendre els ànims entre les dos aficions.

Tot i que la sang no va arribar al riu, el partit va anar pujant de temperatura, i el col·legiat no va saber-ho aturar a temps. La manca de targetes grogues va ser clamorosa. A tot això, i sense massa opcions de perill clares per a cap dels equips, el Ponts va tenir l'oportunitat d'avançar-se des dels 11 metres, però un magistral Roger Farré va aturar el penal abans del descans.

El gol de Codó va desfermar l'eufòria entre els de la capital del Pallars Jussà. Foto: TGE

A la represa -i amb els ànims més calmats- el joc directe i les anades i vingudes van ser constants. La fatiga i els nervis no van passar massa factura als trempolins, que continuaven buscant la porteria sense gaire sort. El partit estava molt obert, i qualsevol pas en fals podia fer decantar la balança. Al minut 75, a la sortida d'un córner, Adrià Codó rematava de cap al fons de la xarxa, desfermant l'eufòria entre els de la capital del Pallars Jussà.

Així i tot, l'emoció es va mantenir fins al final, però els d'Albert Segués van saber aguantar el tipus, sabedors que partits com aquests poden decidir una lliga. El xiulet final va donar ales al Tremp, que ara empata a punts amb el Ponts, tot i que el gol average és favorable als de la Noguera. Som a l'equador de la competició, però la partida és més oberta que mai.

Roger Farré es va lluir aturant un penal a les portes del descans. Foto: TGE

El CF Pobla es venja del Golmés (3-5)

Per la seva banda, el CF Pobla també es va retrobar amb la victòria al difícil camp del Golmés. Els de Ramon Ordi van encaixar un gol matiner, però van poder remuntar gràcies a dos gols d'Uly Sánchez als minuts 26 i 31. Tot i que els locals feien l'empat abans del descans, a la represa, els poblatans van sortir a guanyar el partit, i les dianes Lluc Nieto, Chua i Miki Molleví col·locaven el 2 a 5 al marcador.

A cinc minuts pel final, el Golmés ha retallat distàncies, però el Pobla ja tenia el partit més que sentenciat. Amb aquesta nova victòria, els poblatans prolonguen la seva bona ratxa i acumulen ja cinc jornades sense conèixer la derrota. Amb quatre victòries i un empat a l'esquena, l'equip espera poder firmar una segona volta molt millor que la primera. De moment, la salvació sembla ben encarrilada, i els poblatans escalen fins a la vuitena posició.

Mentrestant, a Quarta Catalana, el FC Rialp també busca fer-se amb liderat, i només es troba a tres punts del Verdú Cercavins, que aquest cap de setmana ha punxat. Per la seva banda, els de Santi Fité han sumat una nova victòria a casa del Ribera d'Ondara. L'equip del Pallars Sobirà es va avançar al minut 7 amb gol de Pau Vilajosana, i no va poder ampliar l'avantatge fins al 87, quan Jose Alberto va marcar el segon de penal. Amb aquesta ja són cinc les victòries seguides, i l'equip és segon amb 34 punts.

Gran partit per retrobar-se amb la victòria

Finalment, aquest diumenge el CB Tremp s'ha retrobat amb la victòria després de batre el Secà de Sant Pere al Pavelló del Juncar per 77 a 66. El conjunt de Diego Roldán va formar un molt bon primer quart, aconseguint 10 punts d'avantatge. Davant d'un bon equip, igualat a la classificació, els trempolins van estar a punt de trencar el partit, però rival va retallar distàncies.

Així i tot, la victòria mai va perillar, i l'actuació trempolina va ser per emmarcar. Les sensacions van ser espectaculars, com també el paper de Ramon Brescó, que va ser clau sentenciant el matx amb dos o tres cistelles en el moment oportú. Conti també es va lluir anotant 17 punts i una esmaixada, mentre que la derrota de líder Vallfogona encoratja els trempolins. "Ara ve la part divertida de la temporada", ha declarat l'entrenador del Tremp.

RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Tercera Catalana - Grup 15
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Quarta Catalana - Grup 27
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Primera Territorial - Grup 1
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Segona Territorial - Grup 1