Dissabte, 27 d'abril de 2024
turisme

El Museu Hidroelèctric i l'Epicentre, espais del Jussà que més visites van guanyar durant el 2023

El congost de Mont-rebei continua sent el preferit pels turistes tot i la dràstica caiguda de visitants per culpa de la sequera i les restriccions

Pallars Digital Pallars Jussà | 2 de febrer de 2024 a les 12:30
El Museu Hidroelèctric de Capdella ha guanyar prop de 3.000 visitants l'any passat | Museu Hidroelèctric de Capdella
El Museu Hidroelèctric de Capdella i l'Epicentre de Tremp són els espais del Pallars Jussà que més visitants van guanyar durant el 2023. Segons dades de L'Oficina de Turisme del Pallars Jussà, l'equipament de la Vall Fosca va rebre 7.303 turistes l'any passat, augmentant en més de 3.000 el nombre de visites respecte l'any anterior. Per la seva banda, el centre de visitants del Geoparc Orígens, l'Epicentre, també va tancar l'any millorant registres amb 7.296 persones.

Tanmateix, el congost de Mont-rebei continua sent l'atractiu turístic preferit per als qui visiten la comarca. Així i tot, l'espai natural ha patit una davallada molt significativa de visitants. Si el 2022 la xifra va ser gairebé 90.000 persones, l'any passat va caure fins als 35.594. Aquest fet es deu, en primer lloc, a la sequera, que ha restringit les activitats nàutiques a la zona; d'altra banda, les restriccions dels horaris d'aparcament també han contribuït a aquesta forta caiguda.
 
D'altra banda, el segon equipament més visitat de la comarca és el telefèric d'Estany Gento, que va rebre fins a 22.128 visitants durant el 2023. Més avall, també guanyen terreny altres espais culturals com les Botigues Museu de Salàs de Pallars, amb 7.133 visitants; el Museu de la Conca Dellà (6.563), i el Tren dels Llacs, que va reunir 5.482 persones.
 

Creix el turisme estranger

Pel que fa a la procedència dels visitants, el turisme pallarès ha experimentat un augment dels visitants estrangers. Tot i això, la immensa majoria de les persones que visiten la comarca provenen del turisme interior: 7.405 (el 86,3%) són espanyoles i, d'aquestes, 6.169 provenen de Catalunya. La majoria de turistes catalans (el 37%) són de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, mentre el 12% són locals, és a dir, del Pallars Jussà.
 
A banda del turisme català, de la resta de l'estat destaquen els visitants del País Basc (227), Madrid (215) o el País Valencià (207). Respecte als turistes internacionals, el 8% (687) són de França, mentre que també han visitat la comarca gent dels Països Baixos (116), Regne Unit (87), Alemanya (78) o Bèlgica (56).


 Consulta totes les dades sobre el turisme al Pallars Jussà clicant en aquest enllaç.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació