Dissabte, 27 d'abril de 2024
mòbils

Els instituts del Pallars veuen amb bons ulls la prohibició dels mòbils a classe

Educació anuncia que a partir del proper curs aquests dispositius estaran restringits totalment a primària, i a secundària només s'usaran amb "finalitats pedagògiques"

Tomàs Garcia Espot Pallars | 31 de gener de 2024 a les 15:50
Una jove mirant el seu telèfon mòbil | URV
Els instituts de TrempSort han valorat positivament la decisió del Departament d'Educació de prohibir els mòbils a les aules a partir del curs 2024-2025. La conselleria ha enviat una sèrie d'instruccions als centres que restringeixen totalment aquests dispositius a primària, mentre que a secundària només s'usaran amb "finalitats pedagògiques".

 
La directora de l'Institut de Tremp, Rebeca Escales, celebra que el departament hagi donat unes instruccions generals per a tots els centres. Així i tot, considera que l'ús del telèfon mòbil a secundària "ho engloba tot dins d'un mateix sac", i que a 1r i 2n d'ESO tampoc s'hauria de permetre dins les aules. "Això incita a que els nois i noies tinguin un mòbil a edats primerenques", exposa.
 
En aquest sentit, Escales argumenta a Pallars Digital que "hi ha prou recursos com ordinadors o tauletes de què pot disposar el centre com per haver d'utilitzar el dispositiu propi de l'alumne", ha dit. Actualment, només el 50% dels centres catalans tenien regulat l'ús del telèfon mòbil.
 

Espai lliure de mòbils al matí

En el cas de l'Institut de Tremp -on ja estava restringit el seu ús- també es va crear un espai lliure de mòbils al matí, tant a l'ESO com a Batxillerat. Un fet, però, que xoca amb les noves instruccions, ja que, segons la directora "la nostra norma és molt més restrictiva que la que estan proposant pel curs vinent".

Per la seva banda, Anna Gutiérrez, directora de l'Institut Hug Roger III de Sort, explica a Pallars Digital que ja tenien prohibits els mòbils, perquè ja fa temps que constaten "les conseqüències negatives del seu mal ús, especialment en l'alumnat més jove". Ara bé, al centre sí que permeten un ús pedagògic dels aparells si els docents ho creuen convenient. 

Amb les noves instruccions d'Educació per al curs que ve, Gutiérrez assegura que faran "una concreció de la normativa perquè sigui més efectiva, i que ho treballaran amb el claustre i el Consell Escolar.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació