Dissabte, 27 d'abril de 2024
neteja

Endavant per Sort reclama posar fre als «comportaments incívics» al municipi

El grup demana a l'ajuntament millorar la planificació de la neteja, col·locar senyals als accessos del Parc del Riuet i rectificar els cartells de càrrega i descàrrega

Pallars Digital Sort | 31 de gener de 2024 a les 11:50
El Parc del Riuet de Sort en una imatge d'arxiu | M. Lluvich / ACN
El grup municipal d'Endavant per Sort ha registrat un escrit a l'ajuntament amb l'objectiu de frenar el que consideren diversos "comportaments incívics" a la capital del Pallars Sobirà. Aquests tenen a veure amb l'accés de gossos al Parc del Riuet, la gestió del servei de neteja, així com l'ús que fan els conductors de les zones de càrrega i descàrrega al municipi.
 

Tal com es detalla al document, que també han compartit al seu compte d'Instagram, Endavant per Sort alerta de "l'accés reiterat de gossos al Parc del Riuet -sobretot els caps de setmana- els quals utilitzen la font com a abeurador". En aquest sentit, reclamen que s'instal·lin cartells a la zona per alertar els propietaris que els animals no poden entrar-hi.

Tal com ha confirmat a Pallars Digital la portaveu del grup, Neus Comes, en el darrer ple municipal celebrat aquest dimarts, el consistori ha informat que aquests panells informatius "estan a punt d'arribar".
 
D'altra banda, Endavant lamenta que Sort "continua sense tenir una planificació i organització del servei de neteja". Un fet, apunten, que provoca que la ciutadania no adquireixi "el compromís de mantenir-la". Assenyalen que hi ha poca higiene als carrers, brutícia vora els bars, així com restes fecals de gossos, mentre que també denuncien que el parc de regates l'Aigüerola està "en absoluta deixadesa".

Pel que fa als estacionaments de càrrega i descàrrega, el grup municipal exposa que part dels conductors no els respecta justificant-se amb els horaris establerts. Tot i ser així, recorden que la càrrega i descàrrega de mercaderies es produeix tots els dies de l'any.
 
Per tot plegat, Endavant per Sort ha demanat una millora en la planificació i organització de la neteja; rectificar els cartells de càrrega i descàrrega; millorar la senyalització del Parc del Riuet, així com una campanya per conscienciar sobre què cal fer amb les deposicions dels gossos. A més, el grup ha plantejat de nou la possibilitat d'establir la figura de l'agent cívic.

Endavant considera i entén que l’incivisme "no és responsabilitat de l'ajuntament", però apunta que ha de vetllar perquè els ciutadans compleixin les normes. Aquest no és el primer cop que el grup a l'oposició reclama millores en aquest sentit. A banda de recollir-ho en el seu programa electoral, fa poc van registrar una moció per redactar un pla municipal de neteja que va ser rebutjada.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació