Dissabte, 27 d'abril de 2024
fauna

Una dotzena de cavalls abandonats sembren la polèmica a Tor

L'Ajuntament d'Alins va donar 10 dies al suposat propietari per retirar-los, i en cas contrari afirma que gestionarà el destí dels animals

Pallars Digital Tor | 29 de gener de 2024 a les 11:15
Vista aèria del poble de Tor en una imatge d'arxiu | Jose E. Gomez
La muntanya de Tor torna a ser a l'epicentre de la polèmica per una dotzena de cavalls abandonats que han provocat diverses denúncies per part dels veïns i del partit Pacma. En un edicte recent, l'Ajuntament d'Alins es dirigia al suposat propietari dels èquids, instant-lo a retirar els animals en un període de 10 dies.

Segons indica el consistori, els cavalls són animals sense control i estan "provocant danys a les pastures i posant en perill la integritat física de les persones". L'alcalde d'Alins, Manel Pérez, ha confirmat a Pallars Digital que passat el termini establert els animals continuen a la muntanya, i que estan decidint quines mesures emprendre si el propietari "no retira els animals, els dona aixopluc i unes condicions que necessiten per al seu benestar".
 
 

L'ajuntament estudia prendre accions

Si no es compleixen aquests requisits, el consistori afirma en l'edicte que gestionarà el destí dels èquids amb la col·laboració del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Una de les opcions implicaria posar els cavalls en mans d'una entitat o de persones que se'n facin càrrec.

La polèmica va esclatar quan el passat 29 de desembre els Agents Rurals van acudir a Tor, on van trobar la dotzena de cavalls abandonats, com també gossos, tots ells en bon estat i amb aliments disponibles. El Departament d'Acció Climàtica va informar l'ajuntament que ara té a les seves mans buscar una sortida a aquest problema.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació