Diumenge, 28 d'abril de 2024
accessibilitat

Tremp millora l’accessibilitat de tres edificis municipals

S'han fet les primeres intervencions a la Biblioteca Maria Barbal, l'Espai Cultural La Lira i el consistori per valor de 36.656,99 euros

Pallars Digital Tremp | 29 de gener de 2024 a les 08:40
A la biblioteca s'han col·locat dos taulells adaptats per a persones en cadira de rodes | Ajuntament de Tremp
L'Ajuntament de Tremp continua treballant per adaptar els espais i els edificis públics del municipi i fer-los més accessibles. Recentment, s’han dut a terme obres de millora a l'Espai Cultural La Lira i la Biblioteca Maria Barbal, on s’ha comptat amb el suport del Departament de Cultura, mentre que també s'ha intervingut en la porta d’accés a l’edifici del consistori. En total, la inversió ha escalat fins als 36.656,99 euros.
 
En el cas de La Lira, s’ha instal·lat una rampa d'accés a l'escenari i un taulell adaptat a la taquilla. Mentrestant, a la Biblioteca s’han col·locat dos taulells d'atenció al públic adaptats per a persones en cadira de rodes, i s’han fet millores als banys, que abasten des de la instal·lació de barres a l'inodor adaptat fins a sensors d'encesa de llums, portes adequades i la substitució dels rentamans per altres compatibles amb la normativa actual.
 
També s’han adquirit guies de senyalització al terra per a persones invidents. D'altra banda, actualment s’està enllestint una intervenció més profunda a la mateixa biblioteca, també amb finançament del Departament de Cultura. Aquesta se centrarà en temes d'aïllament del sostre, la façana i l'eficiència energètica, així com l'adaptació d'espais a noves necessitats i la substitució de la porta d’entrada per fer-la més accessible.
 
Pel que fa a l’edifici de l'ajuntament, s’ha automatitzat la porta principal d’entrada. Amb totes aquestes accions, es busca millorar els espais i convertir els equipaments municipals en llocs més inclusius.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació