Dissabte, 27 d'abril de 2024
turisme

El turisme del Pallars, reconegut amb la certificació «Biosphere Gold Destination»

El Geoparc Orígens presenta el projecte de museu virtual a l'aire lliure a Fitur, la Fira Internacional de Turisme de Madrid

Pallars Digital Madrid | 25 de gener de 2024 a les 10:45
Representants del Patronat de Turisme de Lleida recollint la certificació, aquest dimecres a Madrid | Diputació de Lleida
El turisme del Pallars, el Pirineu i les Terres de Lleida ha rebut aquest dimecres la certificació Biosphere Gold Destination durant la Fira Internacional de Turisme (Fitur), que se celebra a Madrid fins diumenge. La distinció, atorgada per l'Instituto de Turismo Responsable, reconeix no només la sostenibilitat turística desenvolupada en el territori a través dels plans de sostenibilitat, sinó també la feina duta a terme per estendre aquest compromís a les empreses i entitats turístiques.


El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha manifestat que "gràcies a l'impuls del Patronat de Turisme l'any 2021 es va aconseguir la certificació Biosphere Destination per al Pirineu i les Terres de Lleida, la qual va ser revalidada al març del 2023, i actualment la demarcació de Lleida disposa de 218 empreses i entitats turístiques que treballen en plans específics per millorar la sostenibilitat". D'aquestes, 27 estan ja certificades com a Biosphere Sustainable Life Style, mentre 125 s'han compromès amb un pla de sostenibilitat revisat per Biosphere i la resta estan en procés.
 
Talarn ha subratllat el compromís adquirit per aquest gran nombre d'empreses i entitats de la demarcació de Lleida que s'han abocat i adherit a aquest projecte, duent a terme fins a la data d'avui 1.886 accions amb 3.894 activitats vinculades amb la sostenibilitat i el turisme regeneratiu al Pirineu i les Terres de Lleida, generant un impacte positiu en l'àmbit social i ambiental, a més de beneficiar l'economia local".
 

El museu a l'aire lliure del Geoparc Orígens

D'altra banda, i també en el marc de Fitur, el Geoparc Orígens ha donat a conèixer el seu projecte de Realitat Virtual. Aquest té com a objectiu convertir el Geoparc en un museu a l’aire lliure per donar a conèixer el nostre patrimoni natural i cultural mitjançant experiències immersives memorables.
 

L'estand del Geoparc a la Fira Internacional de Turisme. Foto: Geoparc Orígens

 
El projecte es troba en una fase de recerca i es preveu que en els propers anys s’aniran implementant rutes específiques al llarg de tot el territori. La iniciativa compta amb el finançament pel Ministeri de Ciència i Innovació i per la Unió Europea NextGenerationEU/PRTR.

La delegació de representants i tècnics del Geoparc Orígens va dur a terme també diverses reunions institucionals amb la Diputació de Lleida, altres geoparcs espanyols, agències de viatges i van participar també en una reunió de coordinació del Foro de Geoparcs espanyols amb el representant de la Xarxa Mundial.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació