Diumenge, 28 d'abril de 2024
dansa

Una seixantena d'alumnes del Pallars s'uneixen al Projecte «Dansa't»

La iniciativa, de l'Escola Folk del Pirineu, vol apropar la cultura pirinenca a través de la dansa tradicional

Pallars Digital Pallars | 23 de gener de 2024 a les 11:50
Alumnes ballant en una edició anterior del Dansa't | Serveis Educatius Alt Urgell
Aquest mes de gener s’ha iniciat una nova edició del Projecte Dansa’t, una iniciativa de l’Escola Folk del Pirineu que té com a voluntat apropar la cultura del Pirineu a través de la dansa tradicional. Enguany hi participaran un total de 273 alumnes, i per primer cop hi haurà representació pallaresa. En concret són 59, dels quals 29 són de l'Escola Els Raiers de la Pobla de Segur i 30 de l'Escola Àngel Serafí Casanovas de Sort.

És el primer cop que aquests centres de primària s'incorporen al projecte amb l’objectiu que els seus alumnes respectin i estimin el ric territori pirinenc. El dinamitzador de Dansa't, Ivan Caro, explica que "es tracta d’un projecte de present i de futur, ja que la idea és que sigui una proposta que any rere any sigui present a la majoria d’escoles del Pirineu".
 
Per aquest motiu -afirma- "anem sumant centres escolars i creant xarxa amb entitats culturals del nostre territori. Serà d’aquesta manera que facilitarem l’accés a la cultura a tots els infants i joves i a les seves famílies", apunta. A banda de les dos pallareses, també hi participen escoles de La Seu d'Urgell, Castellciutat, El Pla de Sant Tirs, Montferrer i Oliana.
 

Una «excusa» per conèixer el territori

L’excusa del Dansa’t és dansar per conèixer com és, que hi ha i com es viu al Pirineu. Així doncs, els alumnes no només aprenen a ballar una bolangera, l’Indiot de La Seu d’Urgell, un saut bearnés o una dansa aragonesa, com a exemples, sinó que ho fan mentre coneixen l’orografia del territori, les llengües que es parlen, les serralades més importants, quines músiques sonaven en aquestes contrades fa 100 anys o mostrant alguns dels instruments més característics. 
 
"Ballant descobrim el nostre entorn, però també ens coneixem a nosaltres mateixos i als nostres companys i mestres, aconseguint així generar un clima positiu en el dia a dia del grup tant a l’escola com fora d’aquesta", reivindica Ivan Caro. Està previst, com l’any passat, de celebrar el Dia Dansa’t, la trobada final de tots els alumnes participants al projecte.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació