Dissabte, 27 d'abril de 2024
ramaderia

​L'Escola de Pastors i Pastores de Catalunya inicia el 16è curs amb 11 persones

Cap dels alumnes té orígens ramaders, segons l'entitat, però tenen vocació i ganes de dedicar-se a la pagesia

Pallars Digital Enviny | 23 de gener de 2024 a les 09:49
Un alumne fent pràctiques amb el ramat | Escola de Pastors
Aquest dilluns ha començat la 16a edició de l'Escola de Pastors i Pastores de Catalunya amb 11 alumnes provinents d'arreu del país. Tots ells, segons l'entitat, amb una gran vocació, ja que són persones sense orígens ramaders, però que tenen moltes ganes de dedicar-se a la pagesia

La formació continua enguany a Enviny, al terme municipal de Sort, on es farà la major part del curs teòric. Després els alumnes es desplaçaran a Tivissa (la Ribera d'Ebre) per fer la part de silvopastura i a Moredo (Alt Àneu) per la part de muntanya.

En aquesta edició, com a novetat, s'amplia la formació de conducció de ramat amb gossos, que es farà a Viladrau (Osona). De la mà de l'Esquellot del Montseny, els alumnes aprofundiran en l'ensinistrament i ús del gos com a company de treball.

Un any més, l'Escola de Pastors de Catalunya compta amb una vintena d'explotacions col·laboradores que fan possible el projecte acollint l'alumnat en pràctiques. Unes pràctiques que duraran quatre mesos i a través de les quals l'alumnat aprendrà el dia a dia de l'ofici dels millors mentors.

En aquests darrers 16 anys, han passat pel centre 258 persones. Segons l'Escola de Pastors, més de la meitat dels alumnes que han passat pel centre es dedica avui en dia al sector. Són, afirmen, "part de la nostra pagesia, de la gent que ens alimenta i ens proveeix de serveis ambientals a través de la seva activitat".


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació