Diumenge, 28 d'abril de 2024
trànsit

Instal·len tres radars informatius per millorar la seguretat viària a Sort

L’objectiu dels dispositius és informar els conductors de la velocitat en superar el màxim de 50 km/h permès dins el nucli urbà

Pallars Digital Sort | 22 de gener de 2024 a les 09:50
Un dels rètols lluminosos a l'avinguda Comtes de Pallars | Ajuntament de Sort
L'Ajuntament de Sort ha instal·lat tres radars informatius per millorar la seguretat viària a les diferents entrades del nucli urbà, des de la Pobla de Segur, Rialp i la Seu d'Urgell. L’objectiu d’aquests dispositius és informar els conductors de la velocitat per tal que minorin la marxa en superar el màxim de 50 km/h permès dins la capital del Pallars Sobirà.

Els tres nous radars s'uneixen als dos ja instal·lats a les entrades de Montardit de Baix el passat mes de desembre. Aquest tipus de mesures tenen la intenció de conscienciar els conductors, alertant si superen la velocitat màxima, i fer pedagogia al voltant de la responsabilitat de conduir.

 
Segons el consistori pallarès, s’ha demostrat que els dispositius ajuden a circular dins de la velocitat permesa, però també corregir possibles excessos de velocitat, per la qual cosa contribueixen a pacificar i a millorar la seguretat viària, reduint la possible sinistralitat.
 
Quatre dels dispositius han estat instal·lats per la Demarcación de Carreteras del Estado del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, mentre que el cinquè l'ha col·locat el Servei Català de Trànsit a petició de l’Ajuntament de Sort. Els radars del nucli de Sort s’han instal·lat a les entrades des de Rialp -a l’altura del carrer Torrent de Pietat- la Seu d’Urgell (carretera N-260) i la Pobla de Segur (carretera C-13).

Des de l’Ajuntament de Sort han volgut agrair "la diligència i la tasca feta en la instal·lació de radars". Alhora, afirmen ser "conscients que cal continuar treballant per la seguretat viària a tot el municipi", i que ho continuaran fent de la mà de les autoritats competents i amb la col·laboració de la població, per assegurar-se "que aquestes mesures tinguin un impacte positiu".
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació