Dissabte, 27 d'abril de 2024
meteorologia

Regada general al Pallars a l'espera de més precipitacions aquest divendres

La zona més beneficiada ha estat la Vall Fosca, on han caigut fins a 80,6 litres a la Vall de Filià

Jordi Ubach Llorens Pallars | 18 de gener de 2024 a les 12:45
La neu aquest matí als cims de la Vall de Filià | Vall Fosca Climàtica
El Pallars s'ha beneficiat d'una tongada de precipitacions generosa que si bé no acabarà amb la situació de sequera actual, es pot dir que ha regat pràcticament tot el territori al llarg d'aquest dimecres. La zona més beneficiada, sens dubte, ha estat la Vall Fosca. Segons ha informat Vall Fosca Climàtica, en el darrer episodi s'han registrat fins a 80,6 litres a la Vall de Filià, 43,6 litres a la Central de Capdella o 39 litres a Capdella.
 
Però la Vall Fosca no ha estat l'únic lloc, com dèiem, on ha plogut. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), a Espot han caigut durant tot l'episodi 25,4 litres, a Sort i al pic de Salòria se n'han registrat 19,2 litres i a Tremp n'han caigut 8. Una aigua més que benvinguda que ajudarà a omplir els embassaments pallaresos per mirar de garantir unes bones reserves d'aigua de cara als propers mesos.

 

Més pluja i neu el divendres

La previsió pels propers dies és que després de l'impàs d'aquest dijous, amb temps variable però estable arreu del Pallars, ens espera un divendres marcat pel descens dels termòmetres i per una nova tongada de precipitacions, que regaran tot Catalunya, també territori pallarès.
 
Segons el Meteocat, les precipitacions al Pallars seran generals, localment moderades, i amb una cota de neu, atenció, que podria baixar per sota dels 1.000 metres a partir del migdia. Una situació que pot variar i que anirem seguint les properes hores. El cap de setmana el temps serà força més tranquil, amb domini en conjunt del sol però amb temperatures hivernals.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació