Diumenge, 28 d'abril de 2024
vehicles elèctrics

El Pallars té 24 carregadors de vehicles elèctrics, dels quals quatre encara no estan operatius

A Catalunya, els permisos, tràmits i l'accés a la xarxa elèctrica són els principals esculls perquè els punts de càrrega entrin en funcionament

Pallars Digital Pallars | 18 de gener de 2024 a les 11:30
Un carregador instal·lat a la Torre de Capdella | Ajuntament de la Torre de Capdella
El Pallars disposa actualment de 24 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, 14 dels quals es troben al Pallars Sobirà, i 10 al Jussà. La seva distribució, però, està més igualada que mai, ja que quatre dels carregadors de la primera comarca -situats a Espot, EscalóRialp Sort, encara no estan operatius tot i que es van instal·lar fa temps.

No són els únics casos en territori català. Segons dades de l'Anfac, la patronal dels fabricants de vehicles, fetes públiques pel 324, el darrer trimestre del 2023 el 31% dels connectors a Catalunya no funcionava. Això significa que dels 5.221 punts de recàrrega, 1.636 no estaven operatius.
 
Les raons d'aquest fet poden ser vàries: per una banda, els tràmits poden variar en funció de la província o el municipi; sovint els permisos corresponents no arriben. Però un dels esculls més freqüents és l'accés a la xarxa elèctrica, indispensable perquè el punt de càrrega pugui entrar en funcionament.

A les comarques pallareses, un dels casos més il·lustratius té lloc a una de les seves capitals, Sort. Allà, el carregador per a vehicles a l'avinguda Comtes de Pallars encara no han entrat en funcionament mesos després de la seva instal·lació. Tal com apuntava el mateix ajuntament a través de les xarxes socials, el consistori està pendent d'una autorització administrativa per poder-lo posar en marxa.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació