Dissabte, 27 d'abril de 2024
habitatge

Rialp vol obrir durant aquest any els pisos tutelats de l'edifici Germans Farrero

Els 10 habitatges per a la gent gran, gestionats per la cooperativa Actua, ja compten amb la cèdula d'habitabilitat

Pallars Digital Rialp | 17 de gener de 2024 a les 11:30
L'edifici va ser donat a l'ajuntament l'any 2014 pels germans Josep i Joaquim Farrero, ja difunts | GSV
L'Ajuntament de Rialp vol obrir durant aquest any els 10 pisos tutelats per a la tercera edat situats a l'edifici Germans Farrero. Els habitatges -que es van enllestir fa tres anys- ja compten des de finals de l'any passat amb la corresponent cèdula d'habitabilitat, tal com ha confirmat a Pallars Digital l'alcalde del municipi, Gerard Sabarich.

L'edifici, les obres del qual van finalitzar l'any 2021, va ser donat a l'ajuntament l'any 2014 pels germans Josep i Joaquim Farrero, ja difunts, i que van aportar 700.000 euros per a la seva construcció i perquè el municipi pogués disposar d'un immoble per a la gent gran.
 
Segons indica Sabarich, en les pròximes setmanes es reuniran amb la cooperativa Actua -que gestionarà l'immoble- per parlar sobre la pròxima obertura l'equipament. D'altra banda, el següent pas també consistirà en la promoció dels habitatges per atraure els primers usuaris que s'hi vulguin instal·lar.

La gestió de l'edifici va ser adjudicada l'any 2022 a aquesta cooperativa de Vilafranca del Penedès, una entitat d'iniciativa social i sense ànim de lucre que en podrà fer ús durant els pròxims 40 anys. Una de les condicions era moblar l'immoble, així com pagar 3.000 euros anuals al consistori.
 

Una gran inversió

La posada en marxa d'aquests habitatges no ha sigut un procés fàcil. En el seu moment, l'alcalde de Rialp assenyalava que la finalització de l'immoble va requerir una gran inversió, pròxima als 100.000 euros. Precisament, l'adequació dels pisos ha estat un dels motius pels quals la seva obertura s'ha anat endarrerint. D'altra banda, el consistori s'ha encarregat de dotar l'equipament dels serveis bàsics com l'aigua i la llum.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació