Dissabte, 27 d'abril de 2024
comerç local

El Comerç Associat de Tremp, molest amb l'ajuntament per la rebaixa del seu conveni

En un comunicat, els comerciants lamenten la “insensibilitat” i el “menyspreu” del consistori, que ha decidit tornar l'ajut als 3.500 euros anuals

Pallars Digital Tremp | 17 de gener de 2024 a les 10:00
Imatge del Tremp Market celebrat l'estiu passat | CAT
El Comerç Associat de Tremp (CAT) ha mostrat el seu malestar amb l'ajuntament per la rebaixa del seu conveni. En un comunicat, els comerciants trempolins lamenten que el consistori hagi retallat en un 30% el pressupost per al nou conveni -recollit al nou pressupost municipal- i que l'entitat rep anualment per a la promoció i difusió del comerç de proximitat.

 
En concret, la dotació econòmica torna a ser de 3.500 euros, després que l'any passat augmentés fins als 5.000 euros com a resultat de la participació en una jornada d’associacionisme comercial organitzada per Fem Pallars. El CAT exposa que en aquella trobada "va quedar palès com l’ajuda dels ajuntaments i consells comarcals era imprescindible per al desenvolupament del comerç i que, en comparació amb altres municipis de Catalunya, Tremp tenia un conveni realment baix".
 
L'associació de comerciants va rebre la notícia a través del grup municipal d'Esquerra Republicana, que precisament es va abstenir en la votació del pressupost d'aquest dilluns per estar en desacord amb aquesta mesura. Durant la sessió, l'alcaldessa Sílvia Romero va justificar la decisió argumentant que la pujada de 3.500 a 5.000 euros de l'any passat havia sigut "una decisió unilateral", feta en contra del criteri dels tècnics, i que les aportacions al món del comerç de la ciutat són moltes i que no només passen per l'esmentat conveni.
 

Un «menyspreu» cap al comerç local

La presidenta del CAT, Maite Ramoneda, lamenta que el CAT sigui "l'única entitat trempolina que ha sofert retallades en el nou pressupost". Un fet que des de l'associació consideren "un menyspreu cap al comerç local tenint en compte que el consistori té un pressupost de 6,6 milions d’euros".
 
Apunten que els comerciants i la seva junta destinen "molt temps i esforços en tirar endavant l'entitat i el comerç local", ja que consideren que "un comerç local viu i dinàmic és vital per a tots". En aquest sentit, el CAT considera que la decisió de l'ajuntament suposa una "insensibilitat" cap al sector.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació