Diumenge, 28 d'abril de 2024
mobilitat

En Comú Podem proposarà al Govern la gratuïtat del transport escolar al Pallars Sobirà

Els comuns celebren que s'hagi actuat per adequar els horaris per als alumnes de les Valls d’Àneu, però ho consideren una “solució parcial”

Pallars Digital Pallars Sobirà | 16 de gener de 2024 a les 08:30
Imatge d'arxiu d'un grup d'escolars de Pallars Sobirà baixant d'un autocar | ACN
En Comú Podem proposarà al Govern la gratuïtat del transport escolar al Pallars Sobirà. En un comunicat, els comuns "celebren" que el Departament de Territori hagi actuat per adequar les franges horàries del transport escolar a la comarca, però ho consideren una "solució parcial".

 
Txell Teruel, coordinadora dels comuns al Pallars Sobirà, celebra que el departament "hagi actuat amb celeritat en el tema del transport escolar" i afegeix que "sembla que no s'havia calibrat el perjudici que els canvis realitzats van suposar per als alumnes".
 
Tanmateix, Teruel considera que "el transport escolar pot ser millor per als alumnes i famílies del Pallars". Per aquest motiu, ha anunciat que el passat divendres van registrar una proposta de resolució al Parlament on demanen l’adaptació horària, però també una nova línia d’autobús, només per estudiants, i "que deixi els alumnes al centre escolar i no a la parada ordinària com passa ara amb la línia regular".

Finalment, la coordinadora dels comuns exposa que en el darrer punt de la proposta de resolució proposen "establir la gratuïtat del transport escolar pels alumnes tal com era abans del canvi de concessió". I ho argumenta explicant que "davant polítiques com les d’impulsar l’estatut dels pobles rurals, la gratuïtat, seria una discriminació positiva a favor d’alleugerir la càrrega i l’esforç que suposa anar a l’institut en aquest territori". 
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació