Dissabte, 27 d'abril de 2024
Esports

El CF Pobla estrena l'any golejant l'Angulària (6-0)

El CF Tremp guanya a la Fuliola i continua lluitant pel liderat (1-3), mentre que el FC Rialp s'imposa amb solvència al Sant Guim (4-0)

Tomàs Garcia Espot La Pobla de Segur | 15 de gener de 2024 a les 09:00
Miki Molleví marcant el primer gol des del punt de penal | TGE
El CF Pobla ha fet bons els propòsits d'any nou i ha començat el 2024 de la mateixa manera que va acabar l'anterior, amb victòria. Aquest cop els tres punts han arribat golejant l'Angulària amb un contundent 6 a 0. Un fet gens usual aquesta temporada, però que dona ales als poblatans i els fa escalar llocs a la classificació.

Els visitants van sortir pressionant molt amunt, però la defensa pallaresa -reforçada gràcies al retorn d'Albert Roset i amb la veterania d'Oriol Plancheria i Jordi Peroy- va saber aguantar els cops. La igualtat es va mantenir fins al minut 34, quan un penal i l'expulsió d'un rival van permetre Miki Molleví obrir la llauna. A partir d'aleshores, el Pobla va prendre la iniciativa, i poc després, Lluc Nieto feia el segon, mentre que just abans del descans Albert Soto aconseguia el tercer gol.

El retorn d'Albert Roset es va notar molt en l'aspecte defensiu. Foto: TGE

A la represa, l'Angulària va intentar tornar a entrar al partit amb un home menys, però aquest diumenge els blanc-i-vermells van fer gala d'un gran domini de la pilota, i la remuntada no es va ni contemplar. En només set minuts, Uly Sánchez, Chua i de nou Lluc Nieto marcaven tres gols amb tres jugades llampec que van deixar el matx definitivament sentenciat. Boníssimes sensacions, doncs, per al CF Pobla, que després d'una primera volta més que millorable, intentarà mantenir la dinàmica positiva.

Tres punts més en la lluita pel liderat

Per la seva banda, el CF Tremp també ha estrenat l'any nou amb tres punts més després de vèncer al complicat camp de la Fuliola. En un terreny de joc impracticable, els trempolins es van avançar amb un matiner gol de Mutu, però 10 minuts més tard els locals tornaven a col·locar les taules al marcador.

Però enguany el Tremp sembla estar intractable i no pensa abaixar els braços en la seva lluita pel liderat. Poc abans de la mitja part, Adrià Codó -màxim golejador dels trempolins- avançava de nou l'equip, i ja durant la segona, al minut 81, el mateix Codó sentenciava el partit. Quan falta només una jornada per acabar la primera volta, el CF Tremp ja acumula cinc victòries seguides, i és segon a només un punt del líder, el Ponts.

Mentrestant, a Quarta Catalana, el FC Rialp també va aconseguir la primera victòria de l'any golejant el Sant Guim de Freixenet per 4 a 0. Un partit sense complicacions, tot i que amb bastantes baixes a les files dels de Santi Fité. A la primera part el Rialp va desplegar un bon joc, però va marxar al descans amb un solitari gol de Pau Vilajosana.

Al segon temps els del Pallars Sobirà no van ser tan brillants, però en set minuts, del 72 al 79, els dos gols d'Adrià Ovando i una diana de Mohamed van posar el punt final al partit. Amb aquesta ja són dos les victòries consecutives, que situen els groc-i-negres segons a la classificació, tot i que encara a sis punts del líder.

Victòria a les portes del Tourmalet

Finalment, el primer equip del CB Tremp va desfer-se amb solvència del Pardinyes B per 75 a 65 i es manté al segon lloc de la taula amb dos victòries consecutives. Els trempolins no van haver de patir i van tenir el partit controlat en tot moment. La victòria va ser coral, amb una anotació molt repartida i on tothom va aportar.

Ruben Rodríguez, amb 15 punts, va ser el màxim anotador, seguit de Ramon Brescó, amb 13, i de Jordi Lloan, amb 10 punts. El repte arriba ara, amb dos desplaçaments difícils a les pistes del Cappont i del líder, el Vallfogona, on els de Diego Roldán hauran de demostrar el seu potencial per mantenir el seu lloc privilegiat a la classificació.

RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Tercera Catalana - Grup 15
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Quarta Catalana - Grup 27
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Primera Territorial - Grup 1
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Segona Territorial - Grup 1