Diumenge, 28 d'abril de 2024
centenari

L'Orfeó de Tremp, a punt per celebrar el centenari de la seva fundació

Els actes i activitats de l'entitat històrica trempolina, nascuda el 1924, s'allargaran fins a finals d'any

Tomàs Garcia Espot Tremp | 9 de gener de 2024 a les 12:35
L'orfeó durant un concert a la Basílica de Valldeflors de Tremp | Orfeó de Tremp
L'Orfeó de Tremp celebra aquest 2024 el centenari de la seva fundació, i per aquest motiu ja té preparats la majoria d'actes per commemorar aquesta important efemèride. Les activitats d'aquesta entitat coral històrica de la capital del Pallars Jussà, nascuda oficialment l'any 1924, s'allargaran fins a finals d'any.

L'orfeó trempolí participarà en entrevistes, reportatges, però també -evidentment- en concerts, exposicions, així com en curtmetratges i trobades de corals. Un dels primers actes de l'associació tindrà lloc aquest mateix mes de gener, quan els seus membres participaran a l'aplec de Sant Sebastià de Talarn.
 
D'altra banda, l'Orfeó de Tremp serà partícip de l'aniversari d'una altra entitat històrica de la ciutat, la Societat d'Amics de la Muntanya (SAM), que enguany arriba als 60 anys de vida. Mentrestant, durant el mes de febrer, l'Arxiu Comarcal acollirà la inauguració de la primera exposició dedicada a l'Orfeó, mentre que la resta d'entregues de la mostra del centenari tindran lloc durant els mesos de març, octubre i desembre.
 
Durant aquesta última exposició, el 28 de desembre, també es projectarà un curtmetratge que versarà sobre els 100 anys d'història de l'orfeó. Entremig, també està previst participar a l'Aplec de Claret, amb una escudellada, rifa i obsequis; a l'ofici de Divendres Sant, així com en la presentació d'un llibre sobre la trajectòria de l'entitat.

Evidentment, les caramelles seran un dels punts àlgids i una cita ineludible en el calendari d'activitats de l'aniversari. Posteriorment, el 28 d'abril, l'orfeó participarà al Lleida Canta, que enguany tindrà lloc a la Vall de Boí, i tampoc faltarà a la trobada de corals de la comarca
 
Durant els mesos següents, la coral trempolina també serà present al concert de primavera de Conca de Dalt, al juny; al festival de cinema rural del Pallars, el Mostremp, durant el mes d'agost; al concert de la Festa Major de Tremp, al setembre; així com al concert Cor de Cambra del Palau de la Música, previst per al mes d'octubre.

Per acomiadar l'any del centenari tampoc faltaran activitats. Per una banda, el concert i sopar amb motiu de Santa Cecília, la Fira de Tardor, el concert de Nadal, així com una actuació a la Fundació Fiella.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació