Dissabte, 27 d'abril de 2024
solidaritat

Impulsen una recollida de fons per reconstruir el paller cremat en un incendi a Vilamitjana

La Fundació Unió de Pagesos de Catalunya vol recollir 50.000 euros per finançar les obres, recomprar maquinària perduda i adquirir menjar pel bestiar de Casa Xirinell

Pallars Digital Vilamitjana | 8 de gener de 2024 a les 10:30
Restes calcinades del paller de Vilamitjana | Fundació Unió de Pagesos de Catalunya
La Fundació Unió de Pagesos de Catalunya (FUPCAT) ha iniciat una recollida de fons per recuperar el paller-magatzem Casa Xirinell de Vilamitjana, destruit el passat mes d'agost en un greu incendi. L'objectiu de la campanya és recollir 50.000 euros per finançar les obres, recomprar maquinària perduda i adquirir menjar pel bestiar de la família Figuera.

 
La família Figuera és la tercera generació d'un negoci familiar dedicat a la producció i reproducció de bestiar oví i cabrum de raça Xisqueta, avui formada per uns 900 caps de bestiar. L'incendi, l'11 d'agost passat, va cremar una nau de 1.500 metres quadrats i també maquinària i menjar per al ramat per poder passar l'hivern.
 

Restes calcinades del paller de Vilamitjana. Foto: Fundació Unió de Pagesos de Catalunya


Per ajudar a afrontar una part d'aquestes pèrdues econòmiques, la Fundació Unió de Pagesos de Catalunya (FUPCAT) lidera la campanya, en la qual es poden fer microaportacions a partir de 10 euros, que es poden fer amb targeta o transferència en aquest enllaç. Cada donatiu tindrà deducció fiscal al fer la declaració de l'IRPF.
 
 

Una campanya en dos fases

La campanya s'estructura en dos fases. La primera consisteix en la recaptació per a l'aliment del bestiar, i que s'allargarà fins al proper 29 de febrer. A partir d'aquella data, la recaptació es destinarà a la reconstrucció del magatzem-paller, que serà molt complexa: primer amb un procés de desamiantització, i després amb la pròpia construcció del nou paller-magatzem; i, finalment, la compra de maquinària agrícola.
 

L'incendi també va destruir la maquinària de l'explotació agrícola. Foto: Fundació Unió de Pagesos de Catalunya

 
Raquel Serrat, presidenta de la Fundació Unió de Pagesos, ha explicat que "amb aquesta campanya volem ajudar a mantenir l'activitat agrícola ramadera de Casa Xirinell i evitar la desaparició d'aquest negoci familiar viu i de proximitat a Ponent".
 
La fundació té previst, a través dels perfils socials d'Instagram i d'X (abans Twitter), anar informant puntualment del grau d'assoliment de l'objectiu i de les diverses fases d'inversió d'aquest projecte social que defensa el manteniment de la pagesia al territori.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació