Diumenge, 28 d'abril de 2024
meteorologia

El Nadal s'acomiada amb un temporal de vent i de neu que provoca problemes al Pirineu

La neu obliga a tancar el Port de la Bonaigua i les parts altes de les estacions d’esquí, mentre que Tavascan anuncia l’obertura dels circuits de nòrdic

Pallars Digital Pallars | 8 de gener de 2024 a les 08:30
Dos excursionistes a la Vall de Bonabé, el passat dissabte al matí | Jordi Serra
El Pallars s'ha acomiadat de les festes de Nadal amb un temporal de vent i de neu que ha provocat diversos problemes en la mobilitat i el funcionament de les estacions d'esquí. La nevada de les últimes hores ha tancat la carretera C-28 al Port de la Bonaigua per risc d'allaus, i aquest dilluns encara era obligatori l'ús de cadenes a Alt Àneu, a la C-147 a Esterri d'Àneu i a la C-142b de Baqueira al pla de Beret.


A la cara nord del Pallars Sobirà encara hi ha precipitació i en general la caiguda de les temperatures ha estat dràstica, arribant als -7 ºC en alguns punts. El vent ha continuat bufant fort durant tota la jornada de diumenge fins aquest dilluns a la matinada, tot i que anirà afluixant progressivament a partir de la tarda d'aquest dilluns. 
 
De fet, el torb, amb ratxes superiors als 100 quilòmetres, ha afectat aquest diumenge les estacions d'esquí en la darrera jornada de festes. La majoria han hagut de tancar la totalitat dels seus dominis esquiables o bé han restringit l'accés a les parts altes, com és el cas d'Espot Esquí i de Port Ainé
 
 

Tavascan obre aquest dilluns

En l'altra cara de la moneda, el temporal i les intenses nevades han estat el millor regal dels Reis d'Orient per a l'estació Tavascan, que ja pot obrir les portes per primer cop aquesta temporada. Aquest dilluns ja estaran operatius els circuits d'esquí nòrdic i es treballa per deixar a punt les pistes d’alpí a mitjans de setmana, segons ha informat l'estació en un comunicat.
 
La nit de dissabte a diumenge, una intensa nevada va deixar més de 30 centímetres de neu nova a l'estació del municipi de Lladorre. Aquesta neu, afegida a la que ja hi havia, possibilita aquesta obertura i que es pugui practicar qualsevol activitat de neu amb les millors condicions requerides. Una situació diametralment diferent de la de l'any passat, quan Tavascan amb prou feines va poder obrir el seu domini esquiable.
   

Nou temporal a partir de dimecres

Sembla que el 2024 ha arribat amb ganes de gresca i després d'aquesta primera tongada de precipitacions al Pallars, ja se n'espera una de nova, prevista per dimecres, tal com indiquen les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya.


Després d'un dimarts de traspàs, el dimecres ja de matinada es preveu l'arribada d'un nou temporal de precipitacions, amb pluges generals i generoses arreu de Catalunya, nevades al Pirineu que poden saltar també a cotes baixes. Són previsions i falta encara perfilar-ho, per tant, ho anirem seguint els propers dies. 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació