Diumenge, 28 d'abril de 2024
carreteres

Territori destina prop d’1,5 milions d'euros al manteniment de carreteres municipals del Pallars

Es tracta de la convocatòria anticipada per al 2024, que preveu 821.500 euros pel Pallars Jussà i 667.500 pel Sobirà

Pallars Digital Pallars | 5 de gener de 2024 a les 10:30
Una màquina treballant en una via del Pallars Jussà | CCPJ
El Departament de Territori destinarà prop d'1,5 milions d'euros per al manteniment de carreteres municipals del Pallars. L'ajut forma part d'un paquet de subvencions que la conselleria destinarà als consells comarcals de les comarques de muntanya i al Conselh Generau d'Aran. En concret, la partida preveu destinar 821.500 euros al Pallars Jussà, mentre que el Pallars Sobirà en rebrà 667.500.

Es tracta de la convocatòria anticipada per al 2024, que finançarà accions executades entre l'1 de gener i el 31 d'octubre d'enguany, i està dotada amb sis milions d'euros. Aquests ajuts són una eina per a garantir l'equitat territorial i la millora de les condicions de vida dels veïns, ajudant a fixar població i evitant el despoblament. Les polítiques de muntanya engloben diverses línies de subvencions adreçades a la millora de la mobilitat.
 
L'any 2022, aquesta línia de millora i manteniment de camins de la xarxa veïnal i rural va passar d'estar dotada amb 2,5 milions a sis milions d'euros i, tant el 2023 com el 2024, el Departament de Territori ha mantingut el pressupost.

Una orografia i clima particulars

Les comarques de muntanya es caracteritzen per tenir molts quilòmetres de vials municipals, amb uns costos de manteniment elevats per raons orogràfiques i climàtiques i uns pressupostos municipals insuficients per l'escàs volum de població. En aquest context, fa anys que els consells comarcals i els ajuntaments cooperen en la gestió de la xarxa de camins municipals i, sovint, aquests deleguen part de les tasques a realitzar en els consells, que disposen de més mitjans tècnics i materials.
 
Per aquests motius, a l'empara de la Llei d'alta muntanya, la Generalitat ha mantingut sempre una política de suport als ens locals en la seva tasca d'adequació de la xarxa de camins i ha potenciat el paper dels consells comarcals com a mancomunitat tècnica de serveis i ens de cooperació.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació