Dissabte, 27 d'abril de 2024
missatgeria

​Veïns de petits municipis del Pallars, sense servei de paqueteria a domicili

L'Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga es planteja fer alguna queixa si continuen sense rebre el servei per part de diverses empreses de transport

Pallars Digital Sant Esteve de la Sarga | 3 de gener de 2024 a les 10:04
Carrer principal d'entrada a Sant Esteve de la Sarga | A. Lijarcio / ACN
Bona part dels habitants de petits pobles de muntanya del Pallars, sobretot els que queden més allunyats de les principals vies de comunicació, pateixen des de fa temps mancances en el servei de paqueteria a domicili que presten diverses empreses de missatgeria.

La raó principal és que a les companyies no els surt rendible econòmicament fer aquests desplaçaments i, per tant, opten per intentar que siguin els receptors els que vagin a recollir-lo a la capital de la seva comarca. Una situació que, sovint, els veïns desconeixen quan fan la compra, ja que esperen que el producte els arribi a la porta de casa.

Un dels municipis pallaresos afectats és el de Sant Esteve de la Sarga, situat a poc més de trenta minuts en cotxe de Tremp, la capital de comarca. El seu alcalde, Jordi Navarra, considera que aquestes mancances no s'haurien de produir per una qüestió d'equilibri territorial. Així, tot i entendre als treballadors que presten el servei, creu que les empreses haurien de buscar solucions per fer arribar els paquets.

Ara, molts veïns del municipi opten per facilitar una adreça alternativa a la de casa seva, a Tremp. Fins i tot aquesta opció la fa el mateix consistori, que té una oficina d'atenció ciutadana a la capital del Pallars Jussà. Aquesta seu, però, té els dies comptats perquè s'estan fent obres per traslladar el consistori a un edifici del municipi.
 

Imatge general de Sant Esteve de la Sarga. Foto: A. Lijarcio / ACN


És a partir d'aquest moment quan Navarra, que també és el president del Consell d'Alcaldies del Pallars Jussà, és planteja fer alguna queixa si continuen sense rebre servei i, fins i tot, elevar-la a nivell comarcal tenint en compte que aquest problema afecta a molts altres pobles.

Val a dit que aquestes incidències no se solen donar en el servei públic que presta Correus, ja que els carters si que fan, de forma habitual, els desplaçaments a aquests municipis. Una altra de les dificultats amb què es troben és que en molts d'ells no hi consten els noms dels carrers o els números de les cases, fet que dificulta la seva localització. En aquest sentit, també és recurrent que els repartidors de missatgeria demanin als veïns que vagin a buscar el paquet a l'entrada del poble en comptes de portar-lo al domicili.

 

Veïns de l'Alt Urgell demanen millores

Fora del Pallars, i per tal d'analitzar l'abast d'aquest problema, una cinquantena de veïns dels 250 que hi ha la vall de la Vansa i Tuixent (l'Alt Urgell) s'han organitzat per demanar millores en el servei. L'agrupació de veïns es va posar en marxa a finals de novembre i, en un mes, ja s'ha constatat que fins a sis paquets han acabat sent retornats al seu origen.

Un dels seus integrants, Mario Mata, diu que aquesta acaba sent la conseqüència quan no hi ha acord entre l'empresa de missatgeria i el receptor del producte per fer l'entrega, habitualment a la capital de comarca. A més, s'estan trobant amb casos en què la companyia els hi demana que contractin i paguin un transport privat, quan el servei ja prèviament contractat inclou l'arribada de la compra a la porta de casa.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació