Dissabte, 27 d'abril de 2024
igualtat

​Igualtat i Feminismes impulsa vuit projectes de prevenció de violències masclistes al Pallars

Entre les accions subvencionades, hi ha punts liles nocturns i diürns i activitats formatives per a entitats i centres educatius

Pallars Digital Pallars | 2 de gener de 2024 a les 08:49
Imatge d'un punt lila en una festa major | Arxiu
El Departament d'Igualtat i Feminismes finançarà 14 projectes locals de prevenció de les violències masclistes a la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran, dels quals vuit tindran lloc al Pallars. Ho farà a través d'una nova convocatòria de subvencions per a ens locals, que s'emmarca en el Pla Nacional per a la Prevenció de les Violències Masclistes i té com a objectiu enfortir les estratègies i actuacions de prevenció d'ajuntaments, consells comarcals i mancomunitats de municipis, i facilitar que puguin impulsar-ne de noves.

Segons la resolució provisional de la subvenció, es finançaran cinc programes al Pallars Jussà, quatre a l'Alta Ribagorça, tres al Pallars Sobirà i dos a l'Alt Urgell, amb un import total de 107.733,74 euros. Els ens subvencionats són el Consell Comarcal del Pallars Jussà i els ajuntaments de TrempRialp, Soriguera, Alins, la Pobla de Segur, la Torre de Capdella i Salàs de Pallars. Al conjunt de Catalunya, se subvencionaran un total de 139 projectes, amb un pressupost de 3.132.887,14 euros.

La convocatòria permet desplegar activitats de prevenció englobades en quatre àmbits. El primer és l'impuls de la prevenció comunitària i en l'àmbit privat, i inclou accions com l'obertura de punts liles, la instal·lació de bústies per recollir informació o l'elaboració de protocols per a la prevenció i abordatge de les violències masclistes. 

El segon àmbit és el suport a les pedagogies feministes i transformadores, i inclou per exemple la formació de professionals d'educació formal i no formal o el treball per a la creació de patis coeducatius.

En tercer lloc, se subvenciona el reforç d'estructures preventives institucionals, és a dir, actuacions com la creació o reforç dels circuits territorials per a l'abordatge de les violències masclistes o la revisió i transformació d'equipaments públics amb perspectiva feminista, entre altres.

Per últim, la convocatòria finança accions de promoció de les masculinitats antimasclistes i igualitàries, com formacions o campanyes.

A més de rebre el finançament, els ens locals comptaran també amb el Llibre Blanc de la prevenció de les violències masclistes, que és una guia per al disseny i implementació de les polítiques de prevenció. 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació