Dissabte, 27 d'abril de 2024
Jocs d'hivern

​Stop JJOO celebra que «l'organització popular» hagi fet caure la candidatura olímpica

La plataforma agraeix la feina feta per tota aquella gent que ha fet pinya per aturar el "despropòsit olímpic"

Pallars Digital Pirineu | 2 de gener de 2024 a les 08:26
Imatge d'una manifestació de la plataforma a Puigcerdà | Stop JJOO
Stop JJOO s'ha mostrat satisfeta davant la decisió del govern de retirar de manera definitiva la candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern del 2030. Després d'anys de mobilització ciutadana i lluita popular, des de la plataforma es considera aquesta notícia com una "victòria" de les veïnes del Pirineu "sobre els interessos de les elits econòmiques".


La portaveu de l'organització, Marta Ramírez, explica que "l'amenaça del macroprojecte olímpic ens va servir per evidenciar els problemes econòmics i ambientals que causa el monocultiu turístic per les classes populars del Pirineu". Ramírez, afirma que malgrat la caiguda definitiva de la candidatura "continuarem treballant per un Pirineu viu" .

En aquest sentit, Ramírez argumenta que el Pirineu "fa molt temps que està patint un procés de turistificació que ens aboca a un augment desorbitat del preu de l'habitatge i a feines temporals i precàries, cosa que expulsa a moltes treballadores de les seves comarques", agefeix.

La plataforma agraeix la feina feta per tots els veïns del Pirineu que s'han organitzat per aturar el macroprojecte olímpic i asseguren que continuaran treballant per aturar els altres macroprojectes que "amanecen la classe treballadora del país" com són el HardRock, l'ampliació de l'aeroport del Prat, la Copa Amèrica i el quart cinturó.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació