Diumenge, 28 d'abril de 2024
consell comarcal pallars jussà

El Consell del Jussà aprova un pressupost ​de 14,9 milions d'euros per al 2024

El tractament de residus, els serveis socials, el transport i el menjador escolar, i la gestió de les depuradores són els quatre principals eixos

Pallars Digital Tremp | 29 de desembre de 2023 a les 10:05
Imatge del ple celebrat aquest dijous a Tremp | Consell Comarcal Pallars Jussà
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aprovat aquest dijous en sessió plenària el pressupost per al 2024, que ascendeix als 14,9 milions d’euros. Ha estat amb els vots favorables de l'equip de govern, format per ERC i PSC, i l'abstenció de Junts.


Un any més, la recollida i el tractament de residus, els serveis socials, el transport i el menjador escolar, així com la gestió de les depuradores són els quatre principals eixos, ja que concentren el 53% de tota la despesa.

Segons ha destacat el president del Consell Comarcal, Ramon Jordana, l’objectiu del consell comarcal actualment és el d’incrementar l’eficiència dels serveis que presta,. Jordana ha qualificat aquests pressupostos de “realistes i austers” amb un increment del 3,8% respecte al 2023, que respon bàsicament als increments dels costos de personal estipulats per llei.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà, doncs, s’ha marcat com a objectiu evitar l’endeutament, prioritzant projectes i contractacions de personal que estiguin vinculats al desenvolupament d’un programa que inclogui el seu finançament total.

Des de l'ens comarcal, a més, s’insisteix en la necessitat que la Generalitat incrementi els fons de cooperació local per tal de desenvolupar amb garanties les competències transferides. 
 

Cessió del CITA

D’altra banda, el ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aprovat també la cessió d’una part de l’edifici CITA per convertir-la en la seu administrativa de la Reserva Nacional de Caça de Boumort, que depèn del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació