Diumenge, 28 d'abril de 2024

El problema amb els guals a Tremp

Carta d'una lectora del diari indignada amb l'incivisme a l'hora d'aparcar

Opinió Pallars | 28 de desembre de 2023 a les 10:00
Un cotxe aparcat davant d'un gual a Tremp | Cedida
Senyor director,

Voldríem exposar un fet que passa a quasi la meitat dels ciutadans del poble de Tremp i és el "problema amb els guals".

Tenir un gual, no és sinònim de poder entrar i sortir de casa teva quan et faci falta, encara que sigui una emergència, si tens un cotxe aparcat davant, pren paciència, només es pot trucar als policies municipals o bé als Mossos d'Esquadra, però ells tampoc poden solucionar el problema, ells només poden multar a l'infractor, però si tens una emergència, doncs ajo y agua.

Moltes vegades, en sortir per anar a treballar o al revés, en tornar de la feina, o el dilluns, dia de mercat, ens hem trobat el gual ocupat. Com a bons ciutadans, preguntem a les botigues de la vora si per casualitat hi ha el propietari.

De vegades tenim sort, però de vegades estan al passeig fent una cervesa o sopant. Llavors espera que els senyors acabin i quan veiem que marxen, baixem al carrer i tanquem el cotxe, però clar, si sopen, poden ser la una de la nit, com el passat dimarts dia 19 de desembre. A les 19:15h ja teníem el gual ocupat. El senyor no va marxar fins a la una, doncs llavors ja feia estona que estàvem al llit; aixecat, vesteix-te, i surt al carrer per poder tancar el cotxe, perquè amb aquestes temperatures cada dia sota zero, no el volíem deixar al carrer.

Fa un parell d'anys, vàrem tenir aparcat un cotxe des del divendres a les 18h fins dilluns a les 7h. ÉS INDIGNANT, el meu pare té noranta-un anys; si l'hem de portar a urgències, o hem d'anar a Barcelona a revisió, hem d'estar allà a les 7:30h, que fem? Trucar a un taxista i passar la factura a l'Ajuntament?

No sé com s'ha de fer, però que NECESSITEM UNA GRUA JA. Les multes només són un escarment, però els que ho patim de veritat som els que cada any paguem la taxa a l'Ajuntament per poder tenir un gual.

Estem farts d'anar a molestar als veïns i suposo que ells també ho estan.

Conxita Fumàs
 
 Avís:
Els continguts publicats a la secció del lector Dis la teva! no necessàriament s’adiuen a la línia editorial de Pallars Digital. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que aquí s’hi expressen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació