Dissabte, 27 d'abril de 2024
turisme

L'ocupació turística al Pirineu per Nadal se situarà al voltant del 70%

La màxima afluència serà entre Sant Esteve i Cap d'Any, però el sector afronta aquests dies amb incertesa per la poca neu a les pistes d’esquí

Pallars Digital Pallars | 22 de desembre de 2023 a les 09:00
L'estació de Port Ainé el primer dia de la temporada | M. Lluvich / ACN
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida calcula que l'ocupació durant els 13 dies de les festes de Nadal al Pirineu i el Pallars serà en conjunt de prop de 70%. La millor ocupació serà de Sant Esteve fins a la celebració de Cap d'Any, entre el 26 de desembre i l'1 de gener, quan s'arribarà al 95% i molts establiments situats al peu de les pistes d'esquí penjaran el cartell de complet.

 
Fins a Reis, de 2 al 7 de gener, el nivell d'estades també serà bo però amb percentatges inferiors. El Patronat estima que durant aquestes festes de Nadal les estacions d'esquí alpí podrien vendre al voltant d'uns 225.000 forfets. Tots els complexos estan oberts, amb oferta variable de quilòmetres esquiables a excepció de Tavascan que preveu obrir el dia 27.
 
A causa de com s'escauen enguany els dies festius en el calendari es preveuen dos períodes ben diferenciats pel que fa al nivell d'ocupació. D'una banda, el primer tram de set dies que van del 26 de desembre a l'1 de gener tindrà el millor comportament turístic, quan el nivell d'estades se situarà al voltant del 95% i arribarà a la plena ocupació de cara al cap de setmana de Cap d'Any en les diferents modalitats d'allotjament turístic del Pirineu i de manera especial als establiments situats en proximitat de les estacions d'esquí, com també en el conjunt de les cases de turisme rural i en els càmpings pel que fa a les places de bungalous del conjunt de la demarcació.

D'altra banda, el segon període de sis dies que van del 2 de gener fins al diumenge 7, el cap de setmana posterior a la festivitat de Reis, tindrà un nivell d'ocupació inferior que es podria situar entre el 45 i el 85% segons les diferents modalitats d'allotjament i les diverses zones turístiques, tot i que en funció de la climatologia el nivell de reserves es podria animar de cara als propers dies. La Val d'Aran es preveu que mantingui el nivell més alt d'ocupació durant aquest segon període festiu i que es podria situar al voltant del 85%.
 
 

El Parlament demana una "aposta decidida" per a l'esquí

D'altra banda, el Parlament ha demanat al Govern una "aposta decidida" per les estacions de muntanya a Catalunya, tant les d'esquí alpí com les d'esquí nòrdic. Així com també habilitar una línia d'ajuts econòmics perquè les estacions funcionin amb el mínim consum d'aigua i amb l'ús d'energies renovables.

Un pronunciament que arriba a través d'una moció de Junts que reclama, també, impulsar la integració tarifària del transport públic del Pirineu amb la de tot Catalunya. A més, el text reclama que mentre no sigui una realitat aquesta integració, s'adoptin mesures perquè els usuaris del Pirineu disposin dels mateixos avantatges que les zones ja integrades.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació